Economia

Pimec ofereix més flexibilitat de contractació a canvi d'eliminar els contractes temporals en els joves

La Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) reclama de forma urgent una reforma laboral a l'Estat

Pimec reclama de forma urgent una reforma laboral a l'Estat perquè aquest "pugui tornar a ser competitiu i generar expectatives fora perquè la gent torni a confiar en l'economia espanyola". La patronal catalana defensa que el govern espanyol porti a terme una reforma laboral "perquè hi ha unes ordenances laborals de l'època de Franco".

En una visita a l'empresa ICG Software de Torrefarrera (Segrià) el president de Pimec, Josep González, ha declarat que una reforma laboral ha d'anar "molt més enllà del cost acomiadament". González ha reclamat un nou model de contracte fixe "sense tocar els drets de ningú". Així mateix es mostra partidari però que la reforma que emprengui el govern espanyol sigui "valenta per tornar a ser competitius i per generar les expectatives que l'Estat espanyol ha perdut". Entre les mesures que demana que es tinguin en compte, Pimec defensa una reflexió sobre l'evolució dels sous cada any, que es parli del problema de la manca de productivitat, d'absentisme laboral, de flexibilitzar la contractació i l'acomiadament i, també, dels contractes dels joves.

González ha qualificat de situació "molt greu socialment" els actuals contractes dels joves, ja que la gran majoria són temporals. Aquest fet comporta que els joves tinguin poques expectatives de futur no podent accedir per exemple a un habitatge amb aquest contracte. A la vegada, aquesta situació perjudica negativament al consum, ha dit el president de Pimec.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.