Economia

Girona Decideix vota encarregar la consulta a López Tena però la CUP s'hi resisteix

El jurista i el seu equip anunciaran aquest divendres si accepten l'encàrrec o no

Aprovada per una àmplia majoria però amb friccions. La proposta de Girona Decideix d'encarregar l'organització de la consulta del 25 d'abril a Alfons López Tena podria tirar endavant després de l'assemblea de voluntaris que s'ha fet aquest dijous al vespre.

Repartits en dues sales, els assistents han participat en una votació a mà alçada. I el resultat ha estat de 145 vots a favor, 9 en contra i 26 abstencions. Els vots en contra i les abstencions procedeixen, principalment, de militants i simpatitzants de la CUP, que no veu de bon ull que López Tena i el seu equip, organitzadors del 13-D a Osona, assumeixin plenament la direcció executiva de la consulta sobre la independència. Aquest referèndum seria el més gran de les que s'han fet fins ara, ja que Girona arriba als 100.000 habitants.

A la plataforma gironina hi ha entitats, com ara l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Òmnium Cultural i el casal independentista El Forn, però també hi estan representats tres partits: CiU, ERC i la CUP. Aquest últim se sent incòmode amb el fitxatge de López Tena, i com a sortida per apaivagar els recels es va proposar que l'equip d'Osona oferís només un assessorament tècnic. Tanmateix, el jurista ho va rebutjar. "Nosaltres, si ens hi posem, és per assumir la direcció executiva, perquè tot funcioni bé i amb eficiència, com a Osona, perquè perquè s'han de prendre una pila de decisions cada dia", argumenta.

Per desencallar l'estira-i-arronsa, es va decidir sotmetre a votació la proposta de Girona Decideix –"són ells que ens han vingut a buscar", insisteix el notari–. És el que s'ha fet avui a la nit i ara l'equip d'Osona Decideix, que tenia tres representants a la reunió, resoldrà si accepta l'encàrrec. Ho comunicarà aquest divendres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.