Economia

General Motors finalment no vendrà Opel a Magna

El fabricant nord-americà fa marxa enrere en les negociacions perquè creu que pot salvar Opel, gràcies a la millora general de la situació econòmica

Els 13 membres del consell d'administració de General Motors han decidit quedar-se a Opel. El grup nord-americà s'ha fet enere i ha anul·lat la venda de la firma europea a un consorci encapçalat pel fabricant austrocanadenc Magna.

El fabricant nord-americà considera que la conjuntura econòmica general ha millorat i, per tant, la seva empresa també.

En aquest sentit, General Motors ha informat que molt aviat presentarà un pla de reestructuració del grup tant a Alemanya com a altres governs.  L'anunci pot afectar la planta que Opel té a Figueruelas.

La companyia nord-americana ha anunciat la seva disposició a treballar "amb tots els sindicats europeus" per desenvolupar un pla de contribucions que ajudi a la reestructuració d'Opel. L'automobilística ha indicat que pròximament donarà a conèixer els detalls concrets sobre el pla de reestructuració.

No obstant, el grup ja ha avançat que, segons les seves previsions, aquest pla implicaria una inversió pròxima als 3.000 milions d'euros.

Així doncs, entre els arguments que esgrimeix l'automobilística per fer enrere aquesta venda a Magna, General Motors assenyala la millora del sector al mercat europeu en els últims mesos i que aquest pla de reestructuració suposa un cost "significativament menor" que totes les ofertes presentades per a la compra d'Opel.

Després de destacar la importància d'Opel/Vauxhall en l'estratègia global de la companyia, el consell d'administració ha incidit en el fet que la salut financera del grup en general "i l'estabilitat han millorat significativament els últims mesos, fet que ens dóna la confiança que l'empresa europea pot ser reestructurada amb èxit".

En aquest sentit, el consell d'administració ha considerat que la decisió de no vendre Opel a Magna garanteix la "millor solució a llarg termini" per a clients, treballadors, proveïdors i distribuïdors malgrat l'"esgotador" procés de negociació per la seva "complexitat" i "durada.

Per aquesta raó, l'automobilística americana va agrair a l'executiu d'Angela Merkel i a la resta de governs de la UE el seu "dur treball" en les negociacions, així com "l'esforç" fet per Magna i el banc rus Sberbank per intentar arribar "a un acord equitatiu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona