Economia

ERC i CiU reobren el debat sobre el futur de Caixa Girona

Les dues formacions obren la porta al seu vot negatiu en l'assemblea que ha d'aprovar la fusió amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. Temen una pèrdua d'identitat en el grup gironí

Quan semblava que Caixa Girona havia trobat els seus companys ideals per fusionar-se, després de les fracassades reunions amb Caixa Catalunya, ERC i CiU han decidit obrir de nou el debat sobre el futur de l'entitat gironina. Totes dues formacions polítiques qüestionen novament el procés ara a quatre encetat amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu i mantenen la incògnita sobre si votaran a favor de l'operació en la propera assemblea.

Aprovar una fusió requereix el vot favorable de dos terços dels consellers de l'assemblea i sense el suport de CiU i ERC sembla impossible aprovar l'operació, ja que també es preveuen alguns vots en contra dels impositors i dels treballadors. De fet, les administracions públiques -Diputació de Girona i ajuntaments- controlen el 50% dels consellers.

"Hauríem d'obrir un debat abans de votar la fusió perquè un cop aprovada no hi ha marxa enrere", va explicar ahir a l'AVUI en conversa telefònica Enric Vilert, president de la Diputació de Girona, que va afegir: "Tothom hauria de tenir clar que això representa una reestructuració de la caixa, a més de perdre la marca, la seu i el pes territorial de l'obra social".

La portaveu d'ERC en l'Ajuntament de Girona i consellera a l'assemblea de la caixa d'estalvis també creu que la fusió impactarà negativament en l'arrelament territorial i l'obra social de Caixa Girona. "Hem d'esperar que la direcció ens expliqui en la propera assemblea els motius i les condicions de la fusió", va dir.

ERC va reunir ahir a la nit els seus representants en l'assemblea general de Caixa Girona -una dotzena- per valorar la situació, però no van decidir si votarien en bloc o bé cada conseller tindria llibertat.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, tampoc veu clara la fusió: "No hi ha cap motiu que justifiqui fer aquest pas; el valor de la independència, la identitat amb el territori i el compromís social i cultural de Caixa Girona és superior a altres consideracions". CiU, no obstant, evitarà donar qualsevol indicació de vot als seus representants en l'assemblea, de manera que aquests podran votar d'acord amb la seva opinió personal.

Els sindicats, per la seva banda, recelen d'una fusió a quatre que comportarà l'eliminació de llocs de treball. L'assemblea que hauria de donar llum verda a la fusió podria tenir lloc a principis de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.