Economia

Iberia reduirà un 8,4% el nombre de vols per la crisi

La companyia aèria accelera l'aplicació del seu pla de contingència pels resultats negatius del primer semestre

La companyia Iberia ha decidit accelerar el seu pla de contingència durant el 2009, passant de la reducció del 4,3% de les seients ofertats, contemplat en les seves previsions, a un 6% de mitjana anual, després dels resultats negatius del primer semestre presentats avui divendres.

Segons la companyia, aquesta reducció afectarà tots els vols de la companyia, per adaptar més l'oferta a la demanda.

Els vols nacionals tindran una reducció d'un 10,4%, mantenint el previst inicialment per aquest any, mentre en les distàncies mitjanes es passa d'un -8,6% a un -8,9%, i en llarg recorregut es on s'aplica la reducció més gran, ja que la prevista inicialment era d'un 1% i ara se situa al 6%.

Així, dins d'aquesta reducció s'aturaran tres avions de curta i mitja distància, que s'afegeixen als cins que ja estan aturats.

Tot i això, i malgrat la reducció de la capacitat feta fins ara, Iberia ha guanyat quota de mercat als mercats estratègics, amb un nivell d'ocupació mitjana d'un 81,3%.

Els primers sis mesos han suposat unes pèrdues de 165,3 milions davant els 20,6 milions d'euros de benefici que va obtenir en el mateix període de l'any passat. També s'hi han d'afegir 44.000 euros negatius més, amb la qual cosa el compte de resultats se situa en una pèrdua de 165,4 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.