Economia

La batalla campal de Reus reobre el conflicte entre periodistes i Mossos

El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia que un càmera de TV3 ha estat colpejat per un agent i que la policia ha reclamat per telèfon les imatges de la càrrega

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat en un comunicat que un càmara de TV3 que cobria la manifestació de pagesos a Reus ha resultat ferit al coll en ser agredit pels Mossos d'Esquadra durant els incidents que s'han produït davant la delegació del departament d'Agricultura al Baix Camp.

L'SPC ha lamentat que els Mossos "hagin tornat a agredir representants dels mitjans de comunicació" que "duien a l'espatlla una càmera de televisió ben visible".

A més, el sinducat assegura que, posteriorment i per telèfon, la policia o algú del departament d'Interior ha exigit al periodista que lliurés les imatges que havia enregistrat, fet que "agreuja l'agressió, ja que demostra que el que els molestava als agents és que hi hagi imatge de la càrrega".

Aquesta queixa reobre el conflicte que va esclatar al març, quan un fotògraf va denunciar que els Mossos com a causats d'una ferida oberta al cap i l'ull que va patir en una manifestació d'estudiants anti Bolonya.

Vint ferits, mossos i pagesos
En la protesta d'aquest dissabte, durant la qual els pagesos s'han acostat a la delegació del departament d'Agricultura per abocar-hi una càrrega de patates amb un tractor, han resultat contusionades una vintena de persones: una desena per bàndol. Segons els Mossos, un agent dels antiavalots té una fisura en una clavícula i la resta, contusions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.