Economia

El govern qualifica de "mediàtic" l'anunci de Salgado de reduir la morositat a 30 dies

El conseller Josep Huguet recorda que algunes mesures proposades pel govern espanyol ja s'estan aplicant a Catalunya i altres hauran de ser negociades amb les autonomies

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha relativitzat el paquet de mesures econòmiques proposat aquest dilluns per la vicepresidenta Elena Salgado i ha remarcat que en molts casos les propostes s'hauran de discutir amb les autonomies, que són qui té competències. Huguet ha valorar qualificat de "mediàtic" i de "voluntat política que no té cap valor pràctic més enllà de la intencionalitat" la proposta de Salgado que les administracions públiques paguin a 30 dies als seus proveïdors, una proposta de CiU que el tripartit va rebutjar al Parlament de Catalunya.

"És ser molt generós dir que el govern espanyol pagarà a 30 dies", ha afirmat el conseller Josep Huguet en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern de la Generalitat. Huguet ha remarcat que el document de mesures econòmiques proposat pel govern espanyol proposa "avançar progressivament", però no concreta dates.

Josep Huguet ha presentat aquest dimarts els principals acords presos pel govern català, destinats especialment a la reactivació econòmica. L'executiu ha posat en marxa d'una nova línia de finançament adreçada a empreses catalanes, especialment a les més afectades per la caiguda de la demanda, amb l’objectiu de recuperar i promoure la producció industrial. Això forma part de les 30 mesures acordades amb els agents socials i econòmics el passat mes de desembre per afrontar la crisi i reactivar l’economia. El govern de la Generalitat també ha activat la Inspecció de Treball, traspàs que ha signat aquest matí, i ha designat Elisenda Giral i Massana com a directora general.

Discrepància "mediàtica"
Pel conseller Huguet, la discrepància entre els 30 dies de morositat de l'administració que proposa Salgado o els 60 a què aspira el govern de la Generalitat "és un tema mediàtic, però el valor és el mateix". En aquest sentit, ha dit que el govern català "està poc donat a la publicitat fàcil" i per això no fa anuncis d'aquest abast. "El govern espanyol està basat en cops d'efecte, veurem qui arriba primer nosaltres als 60 o el govern espanyol a 30", ha conclòs el titular d'Innovació, Universitats i Empresa, el qual ha afegit que "posar-se a 60 [dies] és liderar les autonomies en morositat, llevat del País Basc".

Huguet ha assegurat que el govern català i la part catalana faran propostes al pacte econòmic que proposa el govern espanyol, tot i advertir que no s'ha d'esperar "grans novetats" ni "grans sorpreses". "No està parlant de construir nous habitatges, sinó de rehabilitar, mesura que per cent ja fa mesos que havia pres el govern de Catalunya".

"Aquest govern porta ja dos anys abordant mesures polítiques anticrisi", ha afegit Huguet, reconeixent que "algunes funcionen millor que altres". No obstant, ha advertit que "el món de la construcció no és sobre el que ha de pivotar el canvi de model econòmic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.