Economia

La fira del turisme rural Agrotur tanca amb 18.000 visitants, mil més que el 2007

Fira

El Saló Nacional de Turisme Rural, Agrotur, ha tancat les seves portes aquest diumenge amb més de 18.000 visitants, mil més que l'any anterior, després de tres dies a la Fira de Cornellà. Malgrat la crisi econòmica, les xifres del saló són "reconfortants" segons l'organització. Enric Brufau, director d'Agrotur, ha dit que aquesta edició ha anat bé perquè assegura que ofereix una "oferta molt àmplia" de Catalunya i de l'Estat espanyol. L'únic saló dedicat en exclusiva a aquest tipus de turisme a tot l'Estat, ha comptat enguany amb un espai anomenat l'Hortet, on grans i petits han après com es conrea un hort real de la mà d'un pagès.

En aquest espai, un pagès ha ensenyat com conrear enciams, pebrots, tomàquets i bròquil. A més a més, Agrotur ha sortejat se viatges a les Illes canàries i 14 paquets de turisme rural a diversos punts de l'Estat.

Les Illes Canàries, Astúries, Cantàbria, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Galícia i les Illes Balears han participat al saló, com també les diputacions de Lleida i Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. En total, hi ha hagut 92 expositors repartits en 8.000 metres quadrats.

Les jornades tècniques sobre els temes més candents del turisme rural han estat molt ben rebudes, segons l'organització. Aquestes taules rodones s'han celebrat a la sala annexa de l'auditori de la Fira de Cornellà i han estat marcades per un intens debat.

Per a l'edició de l'any que ve, Enric Brufau vol impulsar dues noves línies de negoci, "la dels productes de qualitat de la terra i també les activitats de benestar personal, ja que els visitants s'hi ha interessat moltíssim". Segons Enric Brufau, "Agrotur, a part d'aglutinar la màxima oferta, vol ser l'aparador indispensable per a tots els establiments de turisme rural".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.