Economia

Iberia, British Arways i American Airlines s'alien per als vols entre Europa i Nord-Amèrica

Iberia, British Arways (BA) i American Airlines (AA) han anunciat aquest dijous un acord per formar una empresa mixta que operaria rutes entre Europa i Nord Amèrica.

Segons han indicat en un comunicat, les tres aerolínies presentaran avui la proposta de negoci conjunt al departament de Transport dels Estats Units per obtenir la immunitat antimonopoli i faran també una notificació a la Unió Europea (UE).

Les tres aerolínies, que mantindran la seva independència jurídica, asseguren que la nova aliança permetrà als consumidors tenir accés a rutes més àmplies i amb més horaris.

L'aliança possibilitarà "cooperar comercialment en els vols entre els Estats Units, Mèxic i Canadà i els països de la UE a més de Suïssa i Noruega", han precisat en la nota.

També permetrà a l'aliança Oneworld, a la qual pertanyen les tres, competir "més eficaçment" a tot el món amb altres unions del mateix tipus, com Star Alliance i SkyTeam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.