Economia

Suïssa, Àustria i Luxemburg flexibilitzaran el secret bancari, encara que no l'eliminarà

El secret bancari es mantindrà a Suïssa, Àustria i Luxemburg però s'acostarà als principis que exigeix l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), segons han anunciat avui. El ministre de finances suís, Hans-Rudolf Merz, ha explicat que això implicarà eliminar la distinció entre evasió i frau fiscal que Suïssa ha mantingut fins a avui. No obstant això, Merz ha aclarit que aquest canvi no obligarà a Suïssa a donar informació confidencial dels clients de la seva plaça financera sense motiu.

El posicionament de Suïssa referent a l'assumpte del seu secret bancari era molt esperat a Europa, especialment després de la decisió revelada ahir per Liechtenstein i Andorra, dos països considerats paradisos fiscals "no cooperadors" per l'OCDE, que es van comprometre a flexibilitzar el seu secret bancari i subministrar més informació a altres països en cas de frau fiscal.

Bèlgica, que no és paradís fiscal, va acceptar també ser més flexible en la matèria, després de rebre crítiques de part dels seus socis de la Unió Europea (UE) per mantenir vigent el secret bancari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.