Economia

Els sindicats demanaran a Zapatero que aposti per l'economia productiva

Economia

Els líders sindicals de CCOO i UGT, José María Fidalgo i Cándido Méndez, consideren que la cimera de Washington d'aquest dissabte  hauria d'apostar per canviar l'economia actual -la financera i "especulativa"- per la productiva, que genera "llocs de treball i desenvolupament econòmic". Aquest és el missatge que els dos líders sindicals volen traslladar al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui es reuneixen aquesta tarda a la Moncloa per preparar la cimera de Washington.

Zapatero no ha trigat ni 48 hores a convocar les reunions amb entitats bancàries i agents socials que va anunciar dissabte un cop confirmada la seva assistència a la cimera de Washington. Aquest dilluns al matí es troba a la Moncloa amb els presidents de La Caixa, Isidre Fainé; del Banc Santander, Emilio Botín; del BBVA, Francisco González; i de Caja Madrid, Miguel Blesa. A la tarda ho farà amb els representants sindicals d'UGT i CCOO, i de les patronals, CEOE i Cepyme.

CCOO i UGT també consideren que la cimera de dissabte hauria de ser el punt de partida d'un "fòrum" en què hi participin els sindicats internacionals perquè "hi aportarien moltes coses".

Per la seva banda, el secretari general de la patronal CEOE, José María Lacasa, confia que la cimera financera que se celebra dissabte serveixi per traslladar "un missatge de confiança" als mercats.

A més de la ronda de contactes que Zapatero fa aquest dilluns amb banquers i agents socials, falta per confirmar la data de la trobada amb el líder del PP, Mariano Rajoy, amb qui el president espanyol es vol reunir abans de viatjar a Washington.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.