Economia

Nou anunci sindical el dia 1 de maig si Rajoy no mou fitxa

Si l'executiu espanyol “no aten a les crides i obra els ulls”, els sindicats mantindran la confrontació

Toxo i Méndez no desvelen si podria ser la convocatòria d'una nova vaga general, però tampoc ho descarten

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han avisat aquest divendres que el dia 1 de maig, Dia del Treball, podria haver-hi un nou anunci dels sindicats si el govern espanyol no mou fitxa i obra una negociació per a corregir la reforma laboral.

Toxo i Méndez no han desvelat si l'anunci podria ser la convocatòria d'una nova vaga general, però tampoc ho han descartat. De moment, es situen al present i confien en què el seguiment “massiu” de l'aturament general d'aquest dijous i les “multitudinàries” manifestacions que el van acompanyar facin obrir els ulls al Govern.

Així, Toxo espera que l'executiu opti per convocar “de manera immediata” a les organitzacions sindicals per a reobrir un diàleg social, ara mateix trencat. “Si no és així, d'aquí a l'1 de maig madurarem decisions que ja tenim perfilades, amb una campanya intensa d'informació als centres de treball. “Aquest primer de maig podria haver-hi un nou anunci si d'aquí a allí no hi ha resposta” ha precisat el dirigent de CCOO, al que Méndez ha afegit que, si l'executiu no aten a les crides, mantindran la confrontació.

Dins dels pròxims passos a donar per CCOO i UGT i després de l'èxit de la vaga d'aquest dijous, els dirigents sindicals han assenyalat que es dirigiran, per tercera vegada, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per a què obri aquesta negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.