Cau en picat la producció de raïm però el vi tindrà qualitat

Els productors de raïm que descarreguen a la cooperativa de l'Espluga de Francolí comencen oficialment avui la verema. Aquesta campanya, segons el president, Joan Òdena, serà excepcional pel que fa la qualitat del vi –amb una alta graduació i maduresa ràpida que permet una aroma més forta–, tot i que per contra s'haurà perdut un milió de quilos de raïm per dos motius: per les pedregades dels últims mesos i perquè molts pagesos s'han acollit a les subvencions per arrencar els ceps. Es calcula que la cooperativa podrà entrar no més de dos milions de quilos de raïm, que s'afegiran a la producció global de Castell d'Or, en què participen tretze cellers. Aquesta marca distribueix a 22 països de tot el món i es preveu que a final d'any hi haurà al mercat 2.200.000 ampolles, el 80% de les quals seran de cava i la resta, de vi. Òdena va dir que la caiguda dels preus fa «trencar les il·lusions» del sector.