L'Espanyol es queda a tocar de la UEFA de nou en els penals

Un total de 94 minuts de partit, una expulsió, 30 minuts més de pròrroga i tanda de penals ha necessitat el Sevilla per arrabassar la Copa de la UEFA a l'Espanyol, que ha disputat la final amb 10 jugadors des del minut 67 del partit.

D'aquesta manera, el Sevilla es converteix en el campió per segon any consecutiu, gesta que, fins ara, només havia aconseguit el Reial Madrid. Juan de Ramos és el primer tècnic en aconseguir-ho.

La final de Glasgow és la segona a Europa per a l'Espanyol. Els catalans fa 19 anys que van jugar l'anterior final. Aleshores, l'Espanyol va fregar l'èxit després de guanyar per 3-0 el partit d'anada en el desaparegut estadi de Sarrià davant el Bayer Leverkusen, que va remuntar el partit de tornada a Alemanya i va acabar adjudicant-se el títol.

En el partit d'avui, en canvi, no hi hagut treva i la lluita ha estat ajustada. Tant, que la final de Glasgow ha tingut pròrroga i penals. El partit ha acabat en el minut 94 amb un 1-1, que ha desempatat Kanoute en l'últim minut de la primera part de la pròrroga. I quan el Sevilla ja celebrava el títol, Jônatas, a quatre minuts del final, ha marcat i ha forçat la tanda de penals. El Sevilla ha marcat tres i només Daniel Alves ha fallat el seu. Per part de l'Espanyol, només Pandiani ha encertat. El porter Andres Palop ha parat els xuts de Luis García, Jônatas i Torrejón.

Ara bé, malgrat la final empatada, el partit ha patit un punt d'inflexió en el minut 22 de la segona part, quan una segona targeta groga a Moisés Hurtado l'ha expulsat del partit i ha deixat l'Espanyol amb 10 jugadors.

A partir d'aquest moment, s'ha complicat el partit per als catalans. Després de l'expulsió, Ernesto Valverde s'ha vist obligat a canviar Tamudo per Juan Mª La Cruz, en el minut 71 del partit, i l'equip s'ha limitat a aguantar la pressió del Sevilla.

Al final de la mitja part, on no hi ha hagut temps afegit, l'Espanyol i el Sevilla empataven a 1. La primera falta s'ha produït als 50 segons d'haver començat la final de la Copa de la UEFA a Glasgow, i el primer remat perillós als sis minuts. El Sevilla ha pressionat i l'Espanyol ha sabut aguantar i aprofitar tots els contraatacs.

Així, l'àrbitre Massimo Busacca ha ensenyat la primera targeta del partit en el minut 12 a Moisés Hurtado, i un minut més tard Tamudo llançava el segon xut perillós de l'Espanyol a la porteria del Sevilla. En el 18, però, Adriano ha posat als andalusos per davant en el marcador. Tot i que l'Espanyol ha sabut reaccionar només deu minuts més tard i Albert Riera ha empatat la final europea en el minut 28.

Malgrat que el Sevilla ha intentat dominar el tram final de la primera part, a cinc minuts d'acabar, Tamudo ha tornat a comprometre Andrés Palop amb un xut entre els seus pals.