Esports

La Federació Danesa exclou Rasmussen de l'equip nacional per no haver dit a antidopatge on s'entrenava

L'organització del Tour defensa el corredor danès, actual líder de la competició, i critica la federació escandinava

El director del Tour de França, Christian Prudhomme, ha assegurat aquest matí que l'actual líder de la prova, el danès Michael Rasmussen, continuarà la cursa, malgrat que no serà convocat per la selecció nacional danesa per haver eludit dos controls antidopatge. Prudhomme ha criticat la Federació Danesa de Ciclisme (DCU) per haver anunciat la decisió durant el transcurs del Tour. "¿Per què la Federació danesa ha esperat al Tour de França per anunciar el que ja sabia des de finals de juny?".

El Tour es va veure sacsejat ahir al vespre amb la notícia que la DCU havia exclòs de l'equip nacional Michael Rasmussen (Rabobank), líder actual de la ronda francesa, per haver-se negat en diverses ocasions a indicar a les autoritats antidopatge els llocs on s'entrenava. D'aquesta manera, Rasmussen no disputarà ni el Mundial de Stuttgart al setembre ni els Jocs Olímpics de Pequín de l'any que ve.

El director de la Federació Danesa, Jesper Worre, va declarar per televisió que "considerem que aquest cas és de molta gravetat i la direcció de la DCU ha decidit per tant que Michael no formarà part de l'equip nacional. D'aquesta decisió ja en va ser informat el 26 de juny". Segons la cadena de televisió DR1, Rasmussen hauria estat advertit només una vegada per la Federació i no diverses, com va informar Worre.

El director federatiu va precisar que la DCU "no afirma que Michael ha estat detectat com a positiu. Però hi ha molts interrogants sobre el seu comportament i la seva actitud".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.