Esports

Les TV públiques alemanyes ARD i ZDF deixen de retransmetre el Tour en fer-se públic el positiu per dopatge de Sinkewitz

El ciclisme, que respira del patrocini i la publicitat, encara un precedent extremadament perillós per al seu futur

El ciclisme, que respira del patrocini i la publicitat, va viure ahir un precedent extremadament perillós per al seu futur. La 10a etapa del Tour no va ser retransmesa per cap dels dos canals públics alemanys que en tenen els drets en aquell país, ADR i ZDF, després que es fes públic el positiu per testosterona del corredor del T-Mobile Patrick Sinkewitz.

La decisió la va justificar el cap de redacció de la ZDF, Nikolaus Brender, en declaracions al magazín del migdia de la mateixa cadena: "He parlat avui al matí amb el meu col·lega, el cap de programes del primer canal de la televisió alemanya (ARD), el senyor Struve. Ens hem informat i hem decidit que deixem el Tour fins que no s'hagi aclarit tot plegat". Brender va afegir que "el Tour es troba constantment sota sospita de dopatge" i que, "en aquest cas concret, estem parlant d'un corredor jove. Les sospites són massa fortes i per això hem hagut de prendre una decisió ràpida".

Les dues cadenes estan a l'espera dels resultats de la contraanàlisi de Sinkewitz. Si es repeteix el positiu, suspendran la cobertura informativa del Tour permanentment. El canal Eurosport quedaria com l'únic a oferir la Grande Boucle a Alemanya.

Votació al consell
Els últims escàndols de dopatge i les confessions de corredors alemanys com Erik Zabel o les greus acusacions que pesen sobre Jan Ullrich ja van fer que la ZDF pensés a deixar el Tour. En una votació interna del consell d'administració, 20 membres van votar en contra de la transmissió, 19 ho van fer a favor. El fet que en el cas de la ZDF el consell no sigui responsable de decisions sobre programació va deixar la votació estèril.

Patrick Sinkewitz és una de les promeses del ciclisme alemany. De fet, l'accident que va patir la setmana passada, i pel qual s'ha sotmès a diverses operacions en un hospital d'Hamburg on encara està ingressat, va suposar una enorme decepció a Alemanya.

El 8 de juny va ser sotmès a un control antidopatge, després d'un entrenament als Pirineus. Ahir es va saber que va superar fins a sis vegades el nivell permès de testosterona, una substància fàcilment dissimulable si no es controla immediatament després de la utilització. El control "intel·ligent" dels Pirineus podria haver provocat altres positius, segons va informar la mateixa ARD.

El corredor va assegurar "no tenir ni idea del tema" en declaracions a l'agència alemanya de notícies (DPA). Sinkewitz havia signat la "declaració d'honor" de la Federació Internacional de Ciclisme (UCI), condició obligatòria per participar al Tour, motiu pel qual el mànager de l'equip, Bob Stapleton, es va declarar "extremadament decebut" amb el corredor. L'alemany Linus Gendermann, guanyador del mallot groc diumenge passat i també del T-Mobile, va mostrar-se contundent: "Si es confirma, no tinc cap mena de comprensió ni cap mena de compassió per algú que ha posat en perill la feina de tot un equip".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.