L'Espanyol torna a debutar amb derrota, a casa i contra un equip ascendit

El Valladolid ofereix una imatge molt sòlida i l'equip blanc-i-blau no troba el seu millor joc

Com va passar fa un any en la primera jornada de la passada Lliga amb la visita al Lluís Companys del Gimnàstic, un equip que acabava d'ascendir, en aquest cas el Valladolid, s'ha emportat els tres punts del camp de l'Espanyol en l'estrena de campanya.

El conjunt val·lisoletà ha estat a més just vencedor després d'un partit amb una primera part gairebé sense ocasions i una segona en la que ha arribat el gol de Llorente i el posterior bon fer dels de José Luis Mendilibar, que han estat molt a prop d'augmentar el seu marcador.

L'Espanyol, per contra, ha pagat molt cares les absències de jugadors que són referències en el seu esquema com el capità Raúl Tamudo, Iván de la Peña o Rufete.

Sense aquestes referències sobre el camp, els espanyolistes amb prou feines han tingut més presència que la d'Albert Riera, el millor per la seva banda a la primera part, encara que ha acabat diluït en la segona fins a ser substituït.

Riera ha protagonitzat la majoria d'oportunitats en aquesta primera meitat, la primera als set minuts amb una internada fins a la línia de fons amb posterior pilota enrere que no ha trobat rematador.

La resposta l'ha donada sis minuts més tard Borja amb un tret des del centre del camp amb el qual ha estat a punt de sorprendre Kameni.

Llorente, des de la frontal, també ho ha intentat a punt de complir-se la primera mitja hora de partit i, de manera immediata, ha respost Valdo amb un cargoleig a l'àrea i posterior xut que ha allunyat Butelle.

El porter del Valladolid ha estar molt encertat en aquest primer temps, especialment en els seus minuts finals, en què l'Espanyol ha pressionat més.

Amb empat a zero s'ha arribat al descans i a la grada, a falta de futbol, s'ha parlat de l'alineació d'Ernesto Valverde i la sorprenent suplència d'un dels nouvinguts, el lateral Clemente Rodríguez, que ha vist com el seu lloc a l'onze titular l'ocupava el del planter Chica.

En la represa, Kome ha demostrat que el seu estat de forma estava per damunt de la majoria de jugadors sobre el camp i, en el minut 55, s'ha aprofitat d'un error de Dani Jarque per internar-se i cedir-li la pilota a Llorente, qui lliure de marcatge només ha hagut d'empènyer la pilota per inaugurar el marcador.

Valverde, contrariat, ha intentat respondre amb l'entrada al camp de Jonatas Domingos, però el brasiler ha aportat poc mentre el Valladolid es dedicava a embastar contraatacs davant la desesperació del rival.

Kome, que ha acabat substituït per lesió, era un continu maldecap per a la defensa de l'Espanyol i el conjunt val·lisoletà, després de prendre consciència que dominava sobre la gespa, ha començat a buscar amb convenciment la porteria de Kameni.

Rafa ha tingut el 0-2 en el minut 74, però la seva rematada de cap picat se li ha anat alta després del bot i Ernesto Valverde, obligat a trobar recursos d'urgències, ha introduït llavors el punta Jonathan Soriano.

El remei tampoc no ha funcionat i el Valladolid ha coronat sense més problemes el trio d'èxits dels equips acabats d'ascendir a Primera Divisió que han saldat amb victòria els seus respectius compromisos, mentre que l'Espanyol ha comprovat que ha de recuperar com més aviat millor els lesionats.