La lliçó no estava apresa

4ª Jornada de Lliga

Un gol en contra i el caos. Es perd la posició, entrades a destemps, nerviosisme i errades de benjamí. No, no és un recordatori del minut nefast de la visita al Betis en la segona jornada. Es tracta d’una repetició de l’episodi, amb Huelva d’escenari. L’Espanyol ha demostrat que no havia après la lliçó i ha llençat un gol d’avantatge a l’embogir després de l’empat. El Recreativo s'ha limitat a aprofitar el regal.

Les paraules no es tradueixen en fets. Tant d’insistir en la necessitat d’aprendre la lliçó i a l’hora de la veritat la feina es llença a les escombraries en un clocar d’ulls. I mira que tot va començar de cara. Al minut 4, falta a fora l’àrea, toca en curt Luis García i el potent xut de Riera suposa el 0-1.

Detall de luxe de Riera
El Recreativo ha afrontat el partit amb dubtes i la sotragada inicial va multiplicar-los. Al quart d’hora, Tamudo s'ha quedat ben a prop d’aprofitar la passada de la mort de Riera. El manacorí seria protagonista uns minuts més tard d’una jugada de luxe amb diversos retalls dins l’àrea i la rematada llepant el pal. L’Espanyol, però, ha pecat de mandrós. Feia el ronsu, deixant-se dominar i sense clarividència per treure la contra. La rèplica local, per sort, era molt pobre, sense cap ocasió al primer temps.

La represa ha arrencat amb dues ocasions de l’Espanyol. Sense fer gaire s'ha creat perill perquè el Recre no funcionava ni al davant ni al darrere. La lògica del triomf visitant s'ha trencat al 54 en una volea de Camuñas que Kameni ha desviat a la creueta. El problema és que el rebot va anar a Javi Guerrero, l’inconsistent i alhora genial punta, que tenia ganes d’exhibir qualitat. Barret a Torrejón i volea imparable.

Recital de Javi Guerrero
I a partir d’aquí, el caos. L’Espanyol ha embogit. Camuñas rebia sol dins l’àrea, d’immediat Kameni es lluïa davant Javi Guerrero i Zabaleta impedia el segon del Recreativo. No n’hi havia prou, així que al 61 Clemente Rodríguez, que en defensa segueix posant els pels de punta, ha fet una passada enrere. La pilota no ha anat a cap dels centrals, sinó a Javi Guerrero, que amb un globus precís ha superat la desesperada sortida de Kameni. 2-1 i mitja hora per desfer el ridícul.

L’aposta de Valverde ha estat desfer els canvis a l’onze amb l’entrada de Valdo i Moisés. Jonâtas seria el recurs desesperat. Quan es porten tants minuts desconnectat, no és fàcil centrar-se de cop. I més quan el més inspirat, Riera, peca d’egoisme amb les forces esvaint-se. Així, l’Espanyol només ha disposat d’una rematada de Moisés en un còrner i d’una acció individual de Tamudo per buscar el mal menor de l’empat.

Quatre jornades i dos càstigs. I donant vida a un rival de moral dèbil com el Recreativo. Massa regals i una preocupant incapacitat d’aprendre la lliçó. Dimarts toca el Sevilla. A patir.