Esports

"Comencem de zero"

Rijkaard estrena la pretemporada amb un discurs prudent i reconeix que no volen repetir "l'experiència de l'any passat"

Primera sessió d’entrenament del Barça 2007-08 i primera roda de premsa de Frank Rijkaard. Tota una crida a la prudència, la que va fer l’entrenador holandès, enmig de l’eufòria generada aquest estiu: “Els jugadors no volen repetir l’experiència de la temporada passada i per tant tenen una motivació afegida. Però per triomfar cal merèixer-ho i això només s’aconsegueix amb treball. Comencem de zero, jo també”.

Així de clar va parlar Rijkaard, que reconeix que el crèdit guanyat els seus primers anys ha quedat eixugat pràcticament del tot arran del mal paper del curs anterior. No vol que els errors es repeteixin.

Abidal, Touré Yaya, Milito i, sobretot, Henry es presenten com la medicina necessària per recuperar la motivació, la professionalitat i els títols que van faltar l’últim any. “¿És la millor plantilla que ha tingut mai a les seves ordres?”, li van preguntar a Rijkaard. I el tècnic va deixar una nova mostra de cautela: “L’any passat ja es va preguntar això, però ara per ara només es pot parlar sobre el paper”. Rijkaard va afegir que “sens dubte aquest equip té molt talent, experiència i qualitat, però cal treballar per transportar això al camp. I al final, es podrà fer balanç”.

No pensa en títols
“Treball” i “il·lusió” van ser les paraules més escoltades en la compareixença del tècnic, tot un clàssic en la seva manera de fer: “No parlo de títols. Ara no hi penso”.
I és que, si vol recuperar la glòria que recentment va tocar, el Barça 2007-08 que ahir va arrencar de manera oficial haurà de superar diverses i exigents proves. La primera, la pretemporada, vital per posar a punt la màquina. “Cap jugador s’ha queixat de la preparació fins ara”, va ironitzar Rijkaard quan se li va qüestionar la conveniència d’una pretemporada tan carregada de viatges i actes promocionals com de treball.

Inalterable
El tècnic té resposta per a tot. No l’afecten els atacs ni li troben les pessigolles. Si li comenten que hi ha massa galls al galliner ell diu que “poden passar moltes coses durant una temporada però l’objectiu de l’equip és trobar la dinàmica positiva”.

Tampoc l’afecten, gens ni mica, els rumors sobre les superofertes que podrien rebre cracs com ara Iniesta i Eto’o. Rijkaard, que opina que la plantilla s’hauria de tancar en 23 o 24 integrants, va recordar que tant el manxec com el camerunès han descartat públicament la seva sortida del club. “Estan encantats de ser aquí, treballen amb orgull i volen fer una bona temporada”.

Un altre crac sobre el qual va ser qüestionat va ser Thierry Henry. El francès, que tot just surt d’una lesió, jugarà “alguns minuts” en els amistosos que l’equip té previstos a terres escoceses, segons va confirmar el mateix entrenador blaugrana.

Finalment, sobre les estrelles del futur, Dos Santos i Bojan, també en va parlar. De la millor manera: “Són jugadors del primer equip”. A parer seu, “tots dos tenen molt talent i viuran un any molt important on poden aprendre moltes coses al costat de grans jugadors”. El nou Barça ja corre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.