Esports

La flama olímpica cremarà de nou demà en commemoració dels 15 anys dels Jocs de BCN

Quinze anys després, l'arquer Antonio Rebollo tornarà a apuntar demà amb el seu arc el peveter de l'Estadi Olímpic de Montjuïc, com ho va fer el 25 de juliol del 1992, per encendre la flama a l'acte central de celebració del quinzè aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona.

La ciutat de Barcelona ha volgut rememorar amb un senzill acte l'efemèride. Un esportista nascut el 25 de juliol del 1992, Yeray Hernández, serà, com 15 anys abans ho va fer Juan Antonio Sanepifanio Epi, qui li donarà el foc a Rebollo, que serà la tercera vegada que intenti el "tir impossible". La primera va ser el 1992 i la següent el 2002, amb motiu del desè aniversari dels Jocs.

Els organitzadors tornen a jugar amb la simbologia de les fletxes. En aquesta ocasió, Rebollo tirarà des del lloc en el qual va caure la fletxa aquella nit del 25 de juliol del 1992, lloc en què en l'actualitat s'aixeca el nou Museu Olímpic i de l'Esport.

El peveter es mantindrà encès de 19 a 22 hores des de dimecres 25 fins al diumenge 29. Durant l'acte de demà, la pantalla gegant de l'estadi olímpic de Montjuïc recordarà les millors imatges d'aquells Jocs.

A l'acte també han estat convocats esportistes nascuts el 25 de juliol del 1992 amb l'objectiu d'"allunyar els fantasmes de la nostàlgia i mirar decididament cap al futur", segons que han anunciat els organitzadors.

Abans del llançament de la fletxa, representants de federacions, de clubs centenaris de Catalunya i atletes olímpics signaran en el llibre d'honor del Museu Olímpic. S'espera la presència del president honorífic del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, encara que està en dubte la de l'alcalde, Jordi Hereu, convalescent d'una artroscòpia en el menisc.

El quinzè aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona s'emmarca dins dels actes de l'Any de l'Esport, que se celebra aquest any a la Ciutat Comtal. En total s'han programat més de 300 actes, en una ciutat "eminentment esportiva" com la va definir en el seu moment el baró Pierre de Coubertin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.