Esports

Desgavell horari

A pesar de l'oposició de les televisions, la Lliga de Futbol Professional (LFP) imposarà un horari unificat per a les dues últimes jornades en els partits en què estiguin implicats el Reial Madrid, el Barcelona i el Sevilla, aspirants al títol; la Reial Societat, el Celta, l'Athletic, el Betis i el Llevant, que lluiten per evitar les places de descens, i el Saragossa, l'Atlètic de Madrid i el Vila-real, que es disputen els llocs UEFA. Una altra cosa serà que la jornada unificada sigui dissabte o diumenge.

En principi, segons han confirmat a l'AVUI fonts de La Sexta i Digital +, el conjunt blanc havia de ser el beneficiat pel calendari televisiu, ja que el Saragossa-Madrid és el triat per la Sexta i la FORTA i s'hauria de jugar el dissabte 9 de juny a les 22 h, un dia abans que el derbi barceloní, que es jugaria el diumenge a les 20 h. Segons la teoria -segurament obsoleta- que els blaugranes tenen més pes a la Federació i els blancs a la LFP, el Madrid pressionaria perquè els clubs se sotmetessin a la dictadura de les televisions.

Un sol partit

Però la Lliga s'ha mostrat taxativa i mirarà de fer prevaler l'acord de la comissió delegada el 23 d'abril, que defensa la unificació horària. "La decisió busca garantir la màxima igualtat en el final de la competició i tenir cura al màxim de la puresa de la competició", assenyala la Lliga. D'aquesta manera tots els partits, tret del Deportivo-Recreativo (res en joc), es jugarien en el mateix horari, ja que d'una manera o una altra la resta de partits entren en alguna de les tres lluites.

Des de les TV es parla de perjudici en els ingressos pel PPV i la publicitat. "Estem negociant per evitar la unificació, ja que entenem que perjudica directament l'espectador", va manifestar a aquest diari un portaveu de La Sexta, reticent a la unificació i encara més si és diumenge.

Si hi ha unificació, el més lògic és que es disputin tots els partits diumenge a les 19 h. L'altra opció és dissabte a les 21 h, 48 hores després de l'arribada dels internacionals dels respectius compromisos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.