Esports

Messi paralitza l'Atlètic (3-0)

Lliga

El futbol es troba davant un moment sublim, davant la promesa que Leo Messi és un escollit per acabar entre els més grans de la història. Ja no es tracta d'un pronòstic exagerat. Té 20 anys, però l'autoritat d'un de 30 i juga com quan en tenia 15. Fa tornar a creure que el futbol és fàcil i la prova d'això és el seu vuitè gol, golàs, en sis partits, quan no és un davanter centre. Si Ronaldinho és -o va ser, dirien els més crítics- la màgia, l'argentí és la puresa, el camí més curt. Ho està demostrant cada jornada. Ahir també. Arrapat a ell quan hi havia alguns dubtes i també liderat per ell quan l'equip va carburar, el Barça va clavar un cop d'autoritat davant l'Atlètic (3-0) i se situa segon, a dos punts del Madrid.

Els matalassers van arribar amb l'aurèola de conjunt ben parit i que creu en ell mateix i van marxar amb l'autoestima tocada. Estan lluny del Barça, lluny de Messi, tot i que durant el quart d'hora inicial dominessin el joc i obliguessin els de Rijkaard a replegar-se. Fins que la Puça va retallar per tercera vegada Pernía i, en centrar, Abbiati no va blocar bé i va regalar l'1-0 a Deco. L'italià va trencar el partit i després va salvar la golejada. El cas és que l'Atlètic va caure en picat i les intencions que duia es van paralitzar. Tres minuts després, en una arrencada mortal, Messi va fer la paret amb Ronaldinho i va creuar perfecte des del pic de l'àrea. El Barça encarrilava els tres punts i els millors minuts davant un rival amb poca fe, sense ànim per replicar un 2-0 al Camp Nou. Ni Agüero ni Forlán, ni l'agressivitat del renovat rival no van fer-se notar.

Tampoc el Barça ho va permetre perquè va defensar-se quasi sense fissures, a excepció d'un parell de badades d'Oleguer. Sense Touré ni Márquez, i amb la parella central Puyol-Milito per primer cop, el bloc blaugrana passava un examen. Aguirre va situar Forlán de mitja punta perquè aprofités les teòriques debilitats catalanes al pivot, però Iniesta -l'escollit allà- va replicar amb un partidàs. Va frenar l'uruguaià en el primer temps i va conduir la nau en el segon. És un altre jugador que sempre veu la drecera. Però ahir no va desentonar ningú. Deco, enorme, i Xavi van acabar imposant-se als consistents Raúl García i Maniche en un segon temps contemporitzador, pràctic més que brillant, com Ronaldinho, ovacionat.

L'Atlètic va estirar les línies, amb l'entrada de Maxi i Luis García, però Valdés va evaporar el poc perill. A l'altre costat, Xavi firmava el 3-0 en una acció de Giovani i Pernía seguia perseguint Messi, sobrat i es diria que compassiu, errant un cara a cara amb Abbiati. Rijkaard, normalment ponderat, no té por de passar-se amb la joia del planter. "No està en estat de gràcia. Ell és així", va aclarir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.