Esports

Rasmussen, exclòs del Tour i Contador és el nou líder

El danès Michael Rasmussen (Rabobank), fins avui líder del Tour de França, ha estat exclòs de la prova pel seu propi equip, cosa que converteix Alberto Contador (Discovery) en el primer classificat de la general.

La formació holandesa ha demanat aquesta nit al ciclista que abandonés la carrera per incomplir les regles de règim intern, una sol·licitud que el propi Rasmussen ha acceptat, segons fonts del Rabobank.

El ciclista madrileny Contador, que avantatja a l'australià Cadel Evans (Predictor-Lotto) en un 1:53 minuts, partirà dijous amb el mallot groc en la dissetena etapa entre Pau i Castelsarrasin, amb un recorregut de 188 quilòmetres.

Rasmussen, de 33 anys, havia estat en el centre de les sospites de dopatge després que es revelés que va eludir dos controls antidopatge per sorpresa en els dies previs a l'inici de la ronda gal·la.

Conseqüències

Aquesta negativa ha dut a la Federació Danesa a excloure'l dels pròxims mundials de Stuttgart (Alemanya) i dels Jocs Olímpics de Pequín 2008.

Rasmussen havia guanyat en el Tour 2007 la vuitena etapa, amb final en Tignes, i la setzena d'avui, amb arribada en l'alt de l'Aubisque, on pràcticament s'havia assegurat el triomf final.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.