El Barça goleja amb comoditat (0-4) en el tancament de la seva gira asiàtica

El partit, ajornat hores abans pel tifó Pabuk, ha estat un mer entrenament per al conjunt blaugrana

El FC Barcelona ha gaudit del seu partit més plàcid de la pretemporada davant el Mission Hills, un combinat de dos equips de Hong Kong al qual ha derrotat sense esforç (0-4) en l'últim capítol de la seva gira per Xina i Japó, amb gols de Xavi, Eto'o, Henry i Giovani dos Santos, convertit ja en el màxim golejador de l'estiu blaugrana amb quatre encerts.

El partit, ajornat hores abans pel tifó Pabuk, ha estat un mer entrenament per al conjunt blaugrana. Aplicant-se només a mitges, el Barça ha sentenciat a la primera part amb tres gols i s'ha limitat a repartir els minuts de joc en la segona meitat.

Davant ha tingut a un conjunt de jugadors de l'Happy Valley i el Kitchee, de la Lliga de Hong Kong, un grapat de futbolistes d'escàs nivell que han permès al Barcelona jugar a plaer, amb enormes espais en atac i tota la tranquil·litat del món en defensa.

Alineació competitiva
Malgrat això, Frank Rijkaard ha disposat d'una alineació molt competitiva, amb un trio atacant d'alta escola: Ronaldinho, Henry i Eto'o han tornat a compartir onze inicial. I el trident ha ensenyat algunes espurnes del que pot arribar a oferir.

Amb camp suficient per tocar i tocar, Iniesta i Xavi han governat amb autoritat el partit des de la medul·lar. Ha estat precisament el català l'encarregat d'obrir el marcador en el minut 22 a passi d'Iniesta. Des del costat dret de l'àrea rival, sense cap oposició, Xavi ha establert el 0-1 entre les cames del porter rival. La jugada ha resumit el que seria el partit: bufar i fer ampolles per al Barça.

A la mitja hora, els tres davanters de l'equip han signat la seva primera obra conjunta. Amb l'ajut d'un rival bocabadat i passiu, Henry ha obert per a Ronaldinho, i el brasiler ha aconseguit la línia de fons, a l'esquerra de la meta de Fan Yun Xip, per habilitar a Eto'o. Des de la frontal, lliure de marca, ha establert el camerunès el 0-2. El seu primer gol de l'estiu, un alliberament per al '9' blaugrana.

Henry s'ha sumat a la festa poc després. Ha estat un gol elegant, com el joc suau i dolç del francès, que ha rematat de cap, llançant-se en planxa, un centre temperat d'Eto'o. La pilota s'ha esmunyit per l'esquadra de la porteria del Mission davant la mirada atònita del porter de l'Happy Valley.

Convertit en una festa en honor del Barcelona, el partit anava camí de registrar una golejada pròpia d'altres temps. Però el descans ha calmar els ànims i ha portat a aconseguir el típic carrusel de canvis. Han estrat al camp Motta, Maxi López, Ezquerro -tots ells transferibles- i els del planter. El ritme de joc s'ha refredat i el Barcelona ha començat a pensar més en el viatge de tornada a casa que en el partit.

Nou gol de Dos Santos
Ha hi ha hagut temps, no obstant això, per tenir notícies de la gran revelació de l'estiu blaugrana. El mexicà Giovani dos Santos, substitut de Ronaldinho, amb prou feines ha necessitat un parell d'intervencions per marcar el quart gol i alimentar els comentaris sobre l'enorme futur que l'espera.

Ho ha fet aprofitant un bon passi de Xavi, i escorat a la banda dreta per col·locar la pilota a la xarxa del rival amb un toc sec, amb l'interior del peu esquerre, amb la facilitat amb que defineixen els grans davanters.

Abans, Sylvinho ha aprofitat la innocència del rival per protagonitzar una llarga progressió per la seva banda que gairebé acaba en gol, i Ezquerro ha vist com l'anul·laven un gol legal. Però ha estat Giovani, amb el seu gol (ha marcat en quatre dels cinc partits de preparació), qui ha tancat definitivament el partit.

El rival, el més fluix de la pretemporada blaugrana, per innocent i desorganitzat, amb prou feines ha permès obtenir conclusions. Almenys, Eto'o ha aconseguit el seu primer gol de la pretemporada, també Henry ha signat el seu primer gol de jugada, i els fitxatges continuen acoblant-se amb solvència. Abidal ja és el propietari del lateral esquerre i Touré, el pilar de l'equip al centre del camp. I el jove Giovani segueix creixent a passos agegantats.

S'ha guardat un minut de silenci en memòria de Nicolau Casaus, ex vice-president del Barcelona recentment mort.