Esports

Henry ja estira del carro

El davanter francès dóna el triomf al Barça en el seu debut al marcar en el refús d’un penal que va fallar

Thierry Henry va debutar ahir amb llum pròpia. Ho va fer al segon temps i sense Ronaldinho i Eto’o al costat, però amb gol. El francès va començar a estirar del carro, ni que sigui de forma simbòlica, al donar el primer triomf a un Barça incipient i encara tou. L’equip blaugrana encara ha de crèixer molt físicament i tàcticament per acoblar els nous fitxatges, però Henry va deixar les primeres bones impressions i va marcar a l’últim minut en el refús d’un penal que ell mateix havia fallat.

L’única incorporació que va estrenar-se a la primera part va ser Touré Yaya. Rijkaard s’ha decidit a donar-li confiança ja d’entrada i fa bé, perquè el migcampista ivorià la necessita, i molt, per anar adaptant-se a una posició que per ara li resulta ben estranya. El partit no va ser plàcid per a ningú, és cert, perquè el Dundee United va collar molt físicament els blaugranes. Força més rodats que els barcelonistes –comencen la Lliga en nou dies– i més acostumats al futbol de contacte, els escocesos van saber interrompre molt el joc visitant. Xavi, Iniesta, Ronaldinho i Eto’o tenien problemes per girar-se cap a porteria, mentre que Touré té contundència –de moment a destemps-, però li falta lectura de joc i els lògics automatismes que anirà adquirint.

Poc se li pot demanar a un fitxatge en el debut i poc se li pot exigir a un equip que tot just reapareix de les vacances. El Dundee United va poder inaugurar el marcador als primers minuts. També el Barça, sobretot amb Ezquerro, però també amb Ronaldinho –va xutar una falta al pal– i Eto’o, va poder marcar abans del descans.

Veterania i joventut
A Henry només li van caler 27 segons per pescar una passada llarga de Thuram i xutar ajustat al travesser. El francès va rebre poc després instruccions de Rijkaard i va passar a jugar a l’esquerra, on Abidal, en tasques defensives, va demostrar la seva energia.

Al davant, Dos Santos i Bojan també van mostrar perícia, però va ser el francès qui va assumir la seva jerarquia per marcar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES