Esports

Els metges operen amb èxit Eto'o

El futbolista haurà d'estar almenys dos mesos de baixa

El doctor Ramon Cugat, encarregat d'operar avui al davanter del Barcelona Samuel Eto'o del trencament parcial del tendó del recte anterior de la cama dreta, ha explicat que la intervenció quirúrgica s'ha superat amb èxit.

Segons el metge, aquesta operació és necessària per prevenir problemes posteriors en el múscul "més exigit en el xut" per un futbolista.

Acompanyat de Ricard Pruna, metge del primer equip del Barça, Cugat ha subratllat la necessitat d'"operar com més aviat millor" per evitar "cicatrius en els teixits" que poden comportar problemes en cas d'haver optat per un tractament més conservador.

"Un jugador professional no pot arriscar amb aquest múscul, es tracta del múscul del xut, sense ell no podria funcionar", ha afegit.

Arribat expressament des de Perú, on participa en un congrés mèdic, Cugat ha operat durant aproximadament una hora a la clínica Quirón al jugador camerunès, que ha sol·licitat una anestèsia general abans que els metges procedissin a l'"ancoratge del trencament del tendó a l'os" des de l'"espina ilíaca anteroinferior".
El metge ha confirmat que el davanter blaugrana haurà d'estar "almenys dos mesos" recuperant-se de la lesió, abans de tornar a entrenar-se amb els seus companys, pel que podria tardar fins a tres mesos a tornar a jugar.
Eto'o estarà ingressat a la clínica durant 48 hores més i haurà de fer repòs absolut durant deu dies, abans de començar la rehabilitació.

De la seva banda, Ricard Pruna ha desvinculat la lesió amb la qual el camerunès va patir fa menys d'un any, un trencament de menisc, matisant que les lesions de tipus muscular són "relativament freqüents en persones musculades".

Pruna també ha aclarit que la lesió d'Eto'o no es va produir per un possible mal escalfament, ja que ha especificat que el temps d'escalfament va ser "correcte i òptim, de quinze o vint minuts", i ha subratllat que les molèsties d'aquest tipus són "multifactorials".

Els dos doctors han destacat que la lesió del camerunès exigia un tractament quirúrgic "perquè les fibres se n'haurien anat desenganxant", segons Pruna. "Ha estat una sàvia decisió", ha matisat Cugat.

Ramon Cugat també s'ha referit a la recuperació de les lesions de Carles Puyol -"continua treballant molt bé"- i del brasiler José Edmilson, que viatjarà en els pròxims dies al seu país per continuar amb la rehabilitació. "La seva capacitat per estirar bé el genoll i augmentar el to muscular ens ha deixat perplexos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.