Esports

Torna el gol d'Eto'o

El camerunès rebrà probablement avui l'alta mèdica i ha d'estar llest per reaparèixer diumenge contra el Deportivo

Després de tres mesos a boxs i d’entrenaments privats, Samuel Eto’o és a la volta de reconeixement. Dóna gas, comprova que tot estigui a punt i es prepara per a la sortida. El camerunès, un apassionat dels cotxes, viu amb intensitat el compte enrere per reaparèixer. Avui probablement li donaran l’alta mèdica i si res es torça diumenge entrarà en la convocatòria del partit contra el Deportivo. És un retorn esperat perquè és l’home gol de l’era Rijkaard.

L’africà ja ha completat una setmana entrenant-se amb normalitat amb la resta del grup, sense molèsties, i aquesta tarda ho pot fer amb l’OK mèdic a la butxaca. Conscient que es va precipitar la temporada passada tornant abans del que era aconsellable després de la seva greu lesió al genoll, Eto’o ara ha complert tots els terminis previstos. No vol haver de fer passos enrere.

La seva reaparició arribarà després d’un començament una mica irregular de l’equip, intractable a casa, però força vulnerable de visitant. Precisament és aquí on el 9 barcelonista presenta les seves millors credencials i on marca la diferència. Els seus registres golejadors lluny del Camp Nou són els millors amb Rijkaard a la banqueta, amb 29 gols a la Lliga des que va aterrar a Barcelona el juliol del 2004. Té una mitjana gairebé igual de cara a porteria si juga a l’Estadi que si ho fa en qualsevol altre camp del campionat.

Aquesta temporada el Barça només ha marcat set gols a domicili en set partits, per vint a casa. No és estrany que molts companys de la plantilla hagin trobat a faltar l’agressivitat d’Eto’o en els enfrontaments en camp enemic, el seu instint tan vàlid de local com a fora.
De fet, durant les dues primeres temporades al Barça –la 2004-2005 i la 2005-2006– Eto’o va fer un terç del total de gols de l’aleshores bicampió. El curs passat la seva participació va ser molt inferior per la lesió –cinc mesos de baixa–, tot i que va anotar gairebé el 15% dels gols en les xifres globals [vegeu dades].

Ahir Ronnie, avui Messi
Durant la seva absència, Eto’o ha vist com primer Ronaldinho compensava en part el seu paper golejador i després ha agafat aquest rol Lionel Messi. L’argentí és l’actual pichichi de la Lliga amb vuit gols, els mateixos que el madridista Raúl i el sevillista Luis Fabiano.

Precisament ahir Messi va respondre al fort interès de l’Inter de Milà. “Agraeixo públicament les bones paraules que sempre m’ha dispensat Moratti [president de l’Inter], però porto el Barça al cor i desitjo quedar-me molt temps aquí”, va afirmar en una entrevista a la revista italiana Guerin Sportivo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.