Esports

Stoner guanya la seva vuitena carrera

Chris Vermeulen i John Hopkins s'han quedat al segon i tercer lloc

El pilot australià Casey Stoner (Ducati) ha aconseguit la victòria a la carrera del Gran Premi de San Marino, la tretzena prova puntuable del Mundial a la categoria de MotoGP, disputada al circuit de Misano, on Chris Vermeulen (Suzuki) i John Hopkins (Suzuki) s'han quedat en segon i tercer lloc.

Tot i les bones condicions climatològiques i l'atractiu que apuntava la carrera després de la sessió de classificació del dissabte, la prova ha perdut emoció a les primeres voltes. Nicky Hayden (Honda), Dani Pedrosa (Honda) i Valentino Rossi (Yamaha) han abandonat la cursa i han fet que Stoner hagi dominat la carrera del principi al final.

Just després de començar la carrera i després de la sortida, al primer revolt, Randy de Puniet (Kawasaki) ha perdut grip a la roda del darrera i ha empès a Pedrosa, cosa que ha fet que els dos pilots caiguessin i Hayden sortís de la pista.

Un parell de voltes després ha estat Valentino Rossi el que ha vist com la seva moto es trencava, cosa que li ha suposat perdre qualsevol possibilitat a la carrera i gairebé al Campionat.

Stoner, que ha estat primer des de la sortida, només ha hagut d'esperar unes quantes voltes per fer-se amb la victòria.

L'aussie ha mostrat molta superioritat respecte al seu compatriota Chris Vermeulen (Suzuki) i a l'americà John Hopkins (Suzuki), segon i tercer des del començament d'una prova en la qual Carlos Checa (Honda) i Toni Elías (Honda) han aconseguit el sisè i el setè lloc respectivament.

Amb aquest resultat, Stoner ha aconseguit la seva vuitena victòria de la temporada, la tercera consecutiva des de la pole, fet que li permet estar molt a prop del títol.

L'australià es pot proclamar campió a Estoril (Portugal), el proper Gran Premi, si la moto de Rossi torna a fallar, cosa poc probable. Així que podria aconseguir el seu objectiu a Motegui (Japó), la casa d'Honda, el gran rival de Ducati.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.