Esports

Stoner celebra el títol amb una victòria a casa seva

Gran Premi d'Austràlia

El pilot australià Casey Stoner (Ducati), ja campió del món de Moto GP, ha celebrat avui el títol amb una victòria indiscutible en el circuit de Phillip Island, al seu país. Aquesta és la novena victòria de l'australià i la primera a casa seva.

Stoner s'ha imposat en el Gran Premi d'Austràlia per davant dels italians Loris Capirosi (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha), mentre que el català Dani Pedrosa (Honda) ha estat quart.
De fet, les elevades temperatures del circuit han provocat que el català escollís un neumàtic dur que no havia provat abans i, al final, se li ha degradat i li ha impedit pujar la podi.

La pista de 'la illa' s'ha omplert com ho feia quan a la passada dècada el pilot local Mick Doohan sumava 5 títols consecutius en 500 cc. Ara, l'afició 'aussie' ha tornat ha omplir les grades del ràpid i espectacular Phillip Island, en el mar de Tasmània, per veure de prop al seu nou ídol, i aquest no els ha defraudat.

Stoner, tercer a la graella, ha sortit tan ràpid que els seus rivals no han tingut temps de pensar-s'ho gaire, i mentre es barallaven entre ells, l'australià ja s'havia escapat.

Només el nord-americà Nicky Hayden (Honda) ha donat la sensació que el podia agafar, però una avaria en el motor a 17 voltes per al final ha posat fi a la seva carrera.

Rossi, Pedrosa i l'italià Marco Melandri (Honda) han lluitat entre ells amb avançaments mutus en la primera part de la prova, alternant-se en la persecució dels dos primers, amb Capirossi a l'expectativa.

Malgrat tot, Stoner ha creuat la meta en solitari a 6 segons dels seu company d'equip i, a més, amb aquest doblet, la marca italiana ha conquistat el títol de campiona per marques. La felicitat del pilot local, del seu equip i dels seus aficionats ha estat completa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catalunya es reivindica

CERDANYOLA DEL VALLÈS
 

Greixant la maquinària

Sevilla
 
 

Un segon dia més a l’oficina

Torrelavega / Girona
 

L’1x1 del Girona

 

La setmana fantàstica

Pajares / Girona
 

“De vegades ens toca posar-nos la medalleta”

sevilla
 

Tres dies magnífics per encarar l’aturada

Girona