Esports

Dos derbis en 4 dies

Els blaugranes s'hi juguen la Lliga i els blanc-i-blaus el prestigi, l'orgull i comptes pendents

Dos derbis en quatre dies. Dos oportunitats per engrescar-se. Barça i Espanyol amaniran d'emoció i rivalitat la setmana que ve dues vegades. Dimarts a la Nova Creu Alta de Sabadell, en la disputa de la final de la Copa Catalunya i dissabte amb més que tres punts en joc. Els blaugranes s'hi juguen la Lliga i els blanc-i-blaus el prestigi, l'orgull i comptes pendents.

L'Espanyol, campió de l'edició anterior de la Copa Catalunya justament davant el Barça, espera no només revalidar títol sinó fer la guitza al seu etern rival en la Lliga. I és que el derbi està farcit fins i tot de certs ànims de revenja. "L'any passat vam escoltar crits de «A Segona, a Segona!» al Camp Nou i en altres estadis. És una cosa clàssica en el món del futbol i més entre dos equips que no es tenen gaire simpatia. Els crits desmoralitzen molt i imagino que als jugadors també, però com que la vida no es va acabar amb aquell partit després passa el que passa i qui riu darrer, riu més bé", va reivindicar ahir el president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre.

La sal i el pebre començaran a caure dimarts. El Barça va derrotar ahir al descompte el Nàstic a Tarragona, en l'última semifinal de la Copa Catalunya, i s'enfrontarà l'Espanyol en un partit que, no perquè comptarà amb nombroses baixes de jugadors internacionals, perdrà intensitat. Al contrari, la rivalitat s'accentuarà perquè hi actuaran joves de la casa d'un equip i l'altre, joves del planter que ja se les han vist en diverses categories inferiors, amb el context que mentre l'Espanyol B s'ha mantingut a Segona B, el Barça B ha baixat a Tercera.

Bon paper del filial
Els del filial blaugrana van saber reivindicar ahir la seva qualitat. Fins a quatre joves del B va alinear de principi Frank Rijkaard a Tarragona, però el millor va venir a la represa, quan Orlandi va mostrar la seva profunditat per banda esquerra i Giovani dos Santos el seu encert.

El Nàstic va acaronar durant molts minuts l'accés a la final després de marxar amb dos gols d'avantatge al descans. Irurzun i Merino van castigar la poca actitud defensiva del Barça, personalitzada en un Motta apàtic tot i portar el braçal de capità. No obstant, a la represa, el matx va ser molt entretingut. Giovani va establir l'empat ràpidament, Rubén Castro va tornar a posar en avantatge els granes amb una vaselina, però l'àrbitre va començar a errar expulsant Morales i Pinilla i, sobretot, concedint un autogol de Matellán en clara posició de fora de joc d'Ezquerro. El de Calahorra, amb tot, va tenir l'encert de marcar el gol de la victòria al descompte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.