Esports

Pocs dies i molta feina

A 13 dies de l'inici de la Lliga i fins avui Rijkaard no podrà comptar amb tots els seus jugadors disponibles

Per fi, tots junts. Queden 13 dies per a l'inici de la Lliga i no serà fins a aquesta tarda que Frank Rijkaard podrà comptar amb tots els seus jugadors disponibles. Han passat 24 dies des que el Barça va donar per acabades les vacances i no serà fins avui que el tècnic blaugrana tindrà per primer cop a les seves ordres tots els futbolistes, a excepció dels lesionats Carles Puyol i José Edmílson. Queden dues setmanes mal comptades per al debut de la temporada oficial i encara hi ha molta feina. És cert que ja s'ha passat el tràngol de la gira asiàtica, però els preparadors físics del Barça, Paco Seirul·lo i Albert Roca, observen amb recel el calendari que queda abans de l'inici del campionat. Segons sostenen, els jugadors han de progressar molt encara físicament i queden poques dates per fer entrenaments de qualitat.

El gruix de la plantilla blaugrana van tornar diumenge a la matinada de la gira asiàtica i avui, encara amb jet lag i cansament, es tornaran a entrenar. La bona notícia és que ja podran saludar Lionel Messi, Rafael Márquez i el nouvingut Gabriel Milito, tots tres absents a l'Àsia perquè van disputar la Copa Amèrica. També és positiu que Juliano Belletti, lesionat durant la gira; Sylvinho, amb molèsties, i Eidur Gudjohnsen, que ni tan sols va viatjar a la Xina, el Japó i Hong Kong igualment per una lesió, podran treballar al mateix ritme que els companys.

Sessions de velocitat
Però a l'altra cara de la moneda hi ha la preocupació per la planificació del tram final de la pretemporada. Els preparadors físics van quedar molt satisfets del volum de treball de força i resistència que van poder aplicar als jugadors a l'stage d'Escòcia i els dies abans de marxar de gira. Seirul·lo i Roca tampoc han acabat descontents de la feina realitzada a l'Àsia, ja que, a diferència de l'any passat, a penes s'han suspès entrenaments programats. Però ara el que els trastoca els plans és no poder fer esprintar els jugadors tant com els agradaria.

En una situació ideal, aquesta setmana que comença quedaria dissenyada amb entrenaments de doble sessió que servirien per millorar la velocitat dels futbolistes. Però, esclar, el viatge a Munic per enfrontar-se dimecres al Bayern impedeix treballar a fons aquest aspecte.

Encara hi ha més dificultats: l'èxode pels partits de les seleccions. Rijkaard encara no sap quants jugadors acabaran marxant entre el cap de setmana i, sobretot, dilluns, però podrien ser ben bé 14 jugadors, la meitat de la plantilla.

Després de Munic, el tècnic es trobarà que només podrà programar un entrenament suau de recuperació l'endemà i un divendres, si és que no decideix deixar sense festa l'equip el cap de setmana (en funció també de les convocatòries internacionals). Posteriorment, Rijkaard ja sap que hi ha partits FIFA entre el dia 21 i 22 i que no podrà treballar amb el grup fins dos dies abans de viatjar a Santander per al debut a la Lliga. Quasi res. Però no valen excuses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.