Esports

Laporta adverteix que els clubs podrien rebel·lar-se contra UEFA

El màxim mandatari blaugrana recorda que la UEFA seria "la menys interessada en que s'entrés en aquesta dinàmica"

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha advertit avui que els principals clubs europeus (integrats en el grup conegut com a G-14) podrien rebel·lar-se contra la UEFA si no comencen a percebre compensacions econòmiques per cedir els seus jugadors per als compromisos de les seleccions nacionals.

Laporta ha recordat que la UEFA seria "la menys interessada en que s'entrés en aquesta dinàmica", per això s'ha mostrat convençut que els clubs europeus finalment aconseguiran les seves pretensions.

"Sinó és així, els clubs prendrem el lideratge en aquestes qüestions i poden donar-se unes situacions que canviïn el marc que organitza les competicions importants o que es produeixin alguns canvis que treguin poder a la UEFA o a la FIFA", ha amenaçat.
El màxim mandatari de l'entitat blaugrana creu que ha arribat l'hora de seure a negociar amb la UEFA "perquè els equips tinguin no només veu, sinó també vot en les decisions importants".

"Els clubs ens hem armat de paciència, però la veritat és que s'ha arribat a un punt que no veiem que es presentin solucions concretes. En el si del G-14, i de molts més clubs, percebo que existeix la voluntat d'actuar, perquè estem en la mateixa situació que fa quatre anys", ha apuntat.

Joan Laporta, que ha fet aquestes declaracions durant la presentació del nou projecte del FC Barcelona Senseit de futbol sala, ha insistit, una vegada més, que només hi ha dues solucions al problema conegut com a 'virus FIFA': o les seleccions paguen -a través de la FIFA, la UEFA o de les seves respectives federacions- o es veta la cessió de jugadors, especialment en els partits amistosos.

"Trobo lícit i necessari que els jugadors tinguin il·lusió per representar el seu país, però això no és just que els clubs que cedim als jugadors i que paguem el seu sou, no tinguem una compensació", ha argumentat.

Trobades amistoses
Laporta creu que aquesta situació és encara més greu quan es tracta de trobades amistoses. "Haurien de pagar-nos una part proporcional del sou de cada jugador i, a més, el club hauria de participar del negoci que generen aquests partits amistosos, ja que l'empresa que generalment fa d'intermediària i la selecció que cotitza guanyen molts diners", ha indicat.

Si cap d'aquestes solucions es porta a terme, "els clubs contemplaríem l'opció de no cedir els jugadors per als partits amistosos", ha reiterat el president del FC Barcelona, que s'ha queixat de la situació en la qual el 'virus FIFA' ha deixat aquesta setmana al conjunt blaugrana.

"A més, aquests partits se celebren en l'altra punta del món. Uns han vingut de jugar a Austràlia, altres dels Estats Units, i la fatiga dels jugadors és evident. Nosaltres tenim diumenge un partit de Lliga davant l'Osasuna i la meitat de la plantilla només haurà pogut entrenar-se un dia o dia i mig, i això no és just", ha conclòs Joan Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.