Esports

El Madrid rectifica, es disculpa i paga

Tard i a cop de talonari, el Madrid de Bernd Schuster va prenent cos. El club blanc ha presentat els seus dos últims fitxatges, tots dos holandesos, el lateral esquerre Drenthe (20 anys) i el migcampista ofensiu Sneijder (23). Amb ells ja són vuit les cares noves al vestidor blanc, comptant Metzelder, Saviola, Dudek (lliures), Soldado, Balboa (cedits que tornen) i Pepe, però la llista encara pot créixer, ja que Mijatovic està en negociacions amb el Chelsea i el Porto per fitxar o Robben o Quaresma respectivament.

Per qualsevol de tots dos jugadors, el Madrid haurà de deixar anar una xifra superior als 35 milions d’euros, cosa gens descartable després de veure quin preu ha acabat pagant el club madridista pels tres fitxatges que exigien una traspàs. El primer va ser Pepe, central brasiler (no internacional) del Porto que ha costat 30 milions; el segon Drenthe, lateral del Feyenoord que ha costat 14 milions, el doble de la seva cotització fa un mes; i finalment Sneijder, pel qual el Madrid pagarà a l’Ajax 27 milions d’euros.

Amb la cua entre cames
El fitxatge del migcampista holandès es va gestar amb prou feines amb 24 hores, entre la derrota del Madrid a l’anada de la Supercopa davant el Sevilla (1-0) i la nit de diumenge, quan els clubs van anunciar l’acord.

Va ser necessari que el Madrid fes marxa enrere respecte al seu ultimàtum de divendres, quan Mijatovic va donar tres hores a l’Ajax perquè acceptés vendre per 24 milions o s’oblidés del tema. L’Ajax, que inicialment en demanava 30 i havia accedit a rebaixar el preu fins als 27, va respondre al repte anunciant el trencament de les negociacions i criticant la posició xulesca del negociador madridista en aquest afer.

L’endemà, dissabte a la nit, el club de Ramón Calderon va tornar a trucar a la porta de l’Ajax sol·licitant reobrir la negociació i disculpant-se pel seu comportament, segons va revelar el director tècnic del club holandès, Martin van Geel, a la televisió holandesa: “Dissabte a la nit vaig rebre un missatge del Madrid demanant reobrir la negociació. El club es va disculpar pel seu comportament i diumenge vam tancar el traspàs”. “La seva forma d’actuar va ser intolerable”, va qualificar al seu torn el gerent de l’Ajax, Maartin Fontein. “Quan els vam dir que no seguiríem parlant si continuaven portant la negociació de forma ofensiva, es van aixecar i van marxar”, va explicar.

Sigui com sigui, Schuster ja té ara el migcampista creador que se li resistia després del no de Kaká, Cesc i Ballack i el president Calderón va poder sortir a l’arena mediàtica amb la retòrica habitual: “Avui és un dia important i inusual perquè presentem dos grandíssims jugadors...”

I mentre uns arribaven, un altre marxava. Era el davanter italià Cassano, que la temporada vinent jugarà cedit al Sampdoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.