Esports

La selecció catalana inicia dilluns la participació a la Copa Amèrica, segon torneig oficial en què competeix

L'equip de Camps viatja amb poques referències dels rivals, però és el gran favorit

El camí de la selecció catalana d'hoquei patins cap a l'oficialitat exigeix molts sacrificis, i els primers que ho saben són els jugadors. Aquesta nit, als deu seleccionats per a la Copa Amèrica els toca una autèntica pallissa física. Tots jugaran partits de la 7a jornada de l'OK Lliga, algun dels quals acabarà passades les onze de la nit. Sense temps per dormir, els jugadors hauran de carregar les maletes i arribar a dos quarts de cinc de la matinada al Prat, des d'on sortiran cap a Recife (via Lisboa) per debutar dilluns a la Copa Amèrica enfrontant-se a l'Argentina.
"D'entrada pot semblar estrany, però sona bé, això de la Copa Amèrica". Les paraules d'Ivan Tibau, capità de l'equip i únic supervivent del Mundial B de Macau, mostren la il·lusió de l'equip per una competició que no entrava en el primer full de ruta de la Federació cap a l'oficialitat. El torn de l'equip masculí arriba després de les dues participacions de la selecció femenina, tercera en la Copa Amèrica 2006 -hi participava com a convidada- i subcampiona aquest mateix any, quan la Catalana ja era membre de ple dret de la Confederació Sud-americana.

Els jugadors assumeixen la càrrega física del viatge transoceànic d'última hora perquè són conscients de l'esforç dels clubs cedint homes importants en una setmana amb dues jornades de l'OK Lliga. "Han entès la importància del que farem a Amèrica", explica el seleccionador català, Jordi Camps. "Només els podem donar les gràcies una i mil vegades. Al final, els noms dels jugadors és el de menys. Compta més el gest dels clubs cedint-nos-els". El cert, però, és que Camps no les tenia totes fins fa uns dies. El tècnic va organitzar entrenaments els dilluns de setembre i octubre amb jugadors de Primera Nacional Catalana i, de fet, ja tenia una llista de 15 homes per si no podia comptar amb jugadors de l'OK Lliga. "Potser hi ha hagut la sensació que anàvem tard", admet el president de la FCP, Ramon Basiana.

Diferent a Macau
"Tots els jugadors estan molt implicats, saben el que representa aquesta Copa Amèrica. Són part d'un grup que creiem molt en la causa", assegura Camps. Pel barcelonista Miquel Masoliver, a Recife "posarem la primera pedra d'un nou projecte". El defensa osonenc, que va renunciar a la selecció espanyola, considera aquesta oportunitat una "recompensa" a nivell personal. La Copa Amèrica serà la primera competició oficial que disputi amb Catalunya. De fet, d'aquell títol mundial del 2004 només en queden Ivan Tibau i Jordi Camps. El capità veu moltes diferències. "Macau ens donava el pas al Mundial A, i ens ho crèiem. Si haguéssim sabut com acabaria tot, l'experiència no hauria estat igual."

Tot i el desengany de Fresno, el camí torna a començar a Recife, on "només ens val el títol", segons Tibau. Per Masoliver, Catalunya és favorita perquè "tenim el millor equip". Camps admet que té massa defenses i pocs davanters, però, amb vuit partits en sis dies, espera tenir temps d'anar construint l'equip sobre la marxa. En tot cas, la primera victòria ja s'ha aconseguit. "D'aquí a una setmana molta més gent sabrà que Catalunya existeix i que hi ha un gran nivell d'hoquei", pronostica Tibau. "Serà un gran aparador per al nostre esport i per al nostre país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.