Esports

L'Espanyol busca dormir situat en zona Champions

Els de Valverde volen el cinquè triomf seguit davant un Mallorca en moment dolç

L'empenta cap amunt de la victòria contra el Madrid servirà de ben poc si ara es perd pistonada. L'Espanyol visita aquest vespre l'Ono Estadi en un partit sense tant glamur però igual d'important, pels tres punts en joc i per mantenir-se davant d'un Mallorca que viu un moment molt dolç. Els blanc-i-blaus confien que se n'aniran a dormir en zona Champions, cosa que els permetria afrontar amb un reforç moral deu dies que marcaran l'ambició de l'equip d'Ernesto Valverde.

L'entrenador de l'Espanyol va ressaltar la importància de la tripleta de partits que arriba. Noms poc atractius d'entrada com Mallorca, Múrcia i Racing, que s'han de resoldre per seguir en la idíl·lica situació actual. Cinquè a la classificació, a tocar de la zona Champions, on se situaria provisionalment si s'emporta els punts de l'Ono Estadi, i fins i tot a prop del liderat.

"Això no para. Entrem en una setmana fonamental. Juguem contra tres rivals de menys nom, però igual d'importants. Li portem dos punts al Mallorca, que ens vol passar. I nosaltres volem mirar cap amunt per superar el València a la classificació. És fonamental superar aquest repte per veure si podem seguir en una situació similar a la d'ara", va raonar Valverde.

Etiqueta de revelació
El triple repte arriba en un moment dolç. L'ànim de l'equip està pels núvols i la pluja d'elogis va camí d'embafar més d'un. Valverde ho porta amb serenitat, però ha conegut prou el món del futbol per saber que es passa de l'adulació a la clatellada amb una facilitat sorprenent. Això sí, combat alguns tòpics, com l'etiqueta d'equip revelació que assetja tant l'Espanyol com el Mallorca. "Seguim una línia -va recordar-. No m'agrada això de revelació perquè sembla que no comptes, i nosaltres volem comptar. I sembla una cosa temporal. Si es vol fer la sensació que estem per sobre de les expectatives, millor que sigui a final de temporada, no a la novena jornada".

Continuïtat
El pas de les jornades marcarà qui es guanya l'etiqueta de revelació i si és just o no. De cara al duel d'avui, Valverde donarà continuïtat a l'onze de les últimes jornades. D'entrada, el tècnic va repetir convocatòria i en va deixar fora un Chica ja reintegrat al grup després de la lesió.

L'entrenador de l'Espanyol va mostrar-se esperançat d'aprofitar els espais que deixa el Mallorca quan s'aboca a l'atac, tot i avisar del perill dels balears amb noms propis. "Han començat bé, molt semblant que nosaltres, i han remuntat en els dos últims partits, així que estan optimistes, contents i fent gols -va ressaltar­. Güiza els ha donat vida a dalt perquè es mou molt bé entre línies i és decisiu amb el seu encert als metres finals, així com Ibagaza amb la seva visió de joc". Duel de candidats a la sorpresa a l'Ono Estadi mallorquí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.