Esports

Laporta reitera que "els clubs no podem aprovar lleis"

Assegura que són els responsables de la política els "que s'han de manifestar i actuar per fer el que han promès"

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha reiterat avui, a Els Matins de TV3, les seves crítiques contra els polítics perquè no han fet prou per aconseguir les seleccions catalanes i d'"amagar-se" darrere dels clubs arran de la negativa de la RFEF a autoritzar un amistós de Catalunya davant Estats Units.

"Els clubs no podem aprovar lleis. La responsabilitat envers les seleccions catalanes és dels polítics, que no es poden amagar darrera els clubs", segons Laporta.

El dirigent blaugrana ha fet aquestes declaracions després que, ahir, el president del Parlament, Ernest Benach, reclamés més implicació en aquest assumpte de les entitats esportives catalanes.
Laporta ha reiterat la idea que ja va exposar ahir, durant la presentació de tres jugadors de la secció de bàsquet, on va declarar; "Que no s'amaguin darrere dels clubs per fugir de les seves responsabilitat".

Encara n'ha tingut més el president del Barcelona, en aquest cas per al seu homòleg de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche, la relació amb el qual està posada en dubte per una suposada vinculació del primer al màxim responsable de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar.

Laporta s'ha lamentat a Els Matins no va estar a la reunió de la RFEF en què es va desautoritzar l'amistós de Catalunya i es va declarar sorprès perquè, des de la FCF, no se l'hagués avisat a temps. "Si ho haguéssim sabut els que coneixem Ángel María Villar l'hauríem pogut intentar convèncer".

I ha subratllat que "Roche està alineat amb la candidatura que s'oposarà al senyor Villar en les properes eleccions. Aquest és -segons Laporta- un element més pel qual Villar no deu veure prou bé les iniciatives que vénen d'aquí".

Laporta va declarar, ahir: "No estic d'acord quan es diu que Espanya no ens entén. Ho fa perfectament, però n'hi ha molts que no accepten que Catalunya és una nació". I davant la seva possible projecció política, el dirigent blaugrana ha negat que tingui aspiracions en aquest terreny: "Jo tinc inquietuds polítiques com a ciutadà, però no tinc previst entrar en política. No em plantejo ser candidat de la Generalitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.