Esports

Puyol tornarà a jugar en 3 mesos, però Edmílson podria necessitar-ne fins a 6

Els dos jugadors estaran quatre setmanes amb el genoll immobilitzat, abans d'iniciar el procés de readaptació

El defensa del Barcelona Carles Puyol estarà uns tres mesos de baixa després que aquesta matinada fos intervingut del trencament del lligament lateral extern del genoll esquerre, mentre que el seu company José Edmílson, que ahir també es va sotmetre a una artroscòpia, podria reaparèixer molt més tard que el capità.

Tots dos van ser operats pel doctor Ramon Cugat a la Clínica Asepeyo de Sant Cugat del Vallès però, mentre que el pronòstic sobre els terminis de recuperació de Puyol són clars, Edmílson no té una data concreta de reaparició.

"No sé si seran quatre, cinc o sis mesos. El genoll és el que marcarà els terminis, però sens dubte serà una recuperació llarga", ha explicat Cugat, qui ha assegurat que el mig-campista brasiler estarà més temps de baixa que el defensa català.

Aconsellat pel metge de primer equip, Ricard Pruna, José Edmílson ha decidit sotmetre's a una artroscòpia al genoll dret per solucionar algunes molèsties que havien sorgit en l'articulació en el transcurs de la temporada i que li havien impedit entrenar-se amb normalitat en les últimes setmanes.

Cal recordar que el mig-campista del Barcelona ja havia estat intervingut del mateix genoll en altres dues ocasions. La primera, que el va tenir set mesos de baixa, va ser a l'octubre de 2004, després trencar-se el menisc intern i el lligament encreuat anterior en un partit de Lliga contra el Numància.

La segona, al juny de l'any passat, per arreglar el menisc lateral extern, després que aquest li quedés clavat en un amistós de preparació per al Mundial que el Brasil va disputar amb Suïssa.

Sortida complicada
Edmílson era un dels jugadors que el club presumptament havia declarat com a transferibles, encara que ara la seva sortida es presenta bastant complicada, ja que el mig-campista podria perdre's bona part de la temporada per culpa d'aquesta nova lesió.

El cas de Puyol és molt diferent. El jugador català, que mai no s'havia lesionat de gravetat al genoll, es va trencar el lligament lateral extern en el partit amistós que el Barcelona va disputar dimecres passat contra el Mamelodi Sundowns a Sud-àfrica.

El capità blaugrana, que va passar pel quiròfan una hores després que ho fes Edmílson, estarà uns tres mesos apartat dels terrenys de joc, "encara que ell ja ha dit que el termini de recuperació ha de ser menor, perquè no vol estar tant temps sense jugar", ha comentat el doctor Cugat.

Puyol es perdrà l'arrencada de la lliga i el debut del Barça en la pròxima Lliga de Campions, però podria estar a punt per reaparèixer en el segon mes de competició.

Els dos jugadors estaran ara quatre setmanes amb el genoll immobilitzat i després iniciaran el procés de readaptació, en què s'intenta fomentar la mobilitat i tonificació de la zona operada amb sessions de bicicleta i piscina abans de tornar a córrer.

En el cas de Carles Puyol, els períodes de rehabilitació estan clars, i fins i tot podrien escurçar-se, ja que Cugat ha recordat que el capità blaugrana "és d'aquest tipus de jugadors que s'ho emporten tot per davant".

La tornada d'Edmílson, i en quines condicions es produirà, és una incògnita. Caldrà esperar com reacciona a aquesta tercera intervenció el seu malmès genoll dret i si no condiciona el rendiment del jugador, que el 10 de juliol que ve farà 31 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.