Esports

El Barça juga contra l'Almeria pendent del rendiment d'Henry

Rijkaard demana al seu equip que usi més l'arma de la mobilitat i la velocitat del francès per liquidar els rivals

Arriba l'hora H. L'hora d'Henry. El Barça ha fet inventari del seu arsenal i ha conclòs que Titi ha de passar a ser una arma més valorada i utilitzada si es vol assaltar el liderat de la Lliga. Frank Rijkaard va defensar ahir el valor del crac francès sense passar per alt que l'equip mereixia sotmetre's a l'autocrítica per oferir aquesta tarda un bon rendiment davant la visita de l'Almeria.

Els dos últims partits en què el Barcelona s'ha quedat sense guanyar (derrota a Vila-real i empat a Glasgow) han aguditzat el recel de l'entorn envers Henry. Que si l'exestrella de l'Arsenal era un jugador vingut a menys; que si no sabia adaptar-se al joc del Barça; que si no sabia conviure amb més cracs al voltant; que si era un fitxatge desencertat... Doncs no. Rijkaard va entretenir-se a fer un discurs estranyament tàctic (i didàctic) per convenir ahir que Titi no era el problema, sinó la solució. "No hem de criticar Henry, sinó millorar tots com a equip i ser conscients de les qualitats dels jugadors que tenim. Quan robem la pilota, ell de seguida busca la profunditat i fa uns moviments perfectes, però els centrecampistes i els defenses sovint estan més acostumats a fer un joc més de toc en curt i haurien de tenir present que tenim un jugador que té molta mobilitat i velocitat per fer mal a l'adversari", va exposar Rijkaard.

"El Barça està acostumat a jugar davant rivals que es tanquen amb deu jugadors enrere i a partits amb pocs espais. Per això el nostre joc és més de posició i de toc -a vegades massa-, i quan pots matar el partit has de fer-ho", va ressenyar l'entrenador. "A vegades, estem tan acostumats a combinar que no aprofitem els espais que deixa el rival, i això també afecta Henry", va continuar observant.

Rijkaard ha consignat que avui contra l'Almeria el Barça ha de buscar molt més Henry. "Quan l'equip funcioni bé amb Henry serà encara més fort. És un jugador molt directe, com Eto'o, i per això el vam fitxar. Sovint hem trobat a faltar liquidar abans els partits i aprofitar més els espais de l'oponent. En aquest sentit, Henry ens dóna alguna cosa extra i ha arribat per fer un salt endavant en el joc", va concloure l'entrenador.

Per aprofitar més les qualitats d'Henry l'equip ha de muntar ràpids contracops així que robi una pilota; en aquesta faceta és molt valuosa la reaparició de Touré Yaya, que va rebre ahir l'alta mèdica juntament amb Gianluca Zambrotta i Rafael Márquez. L'ivorià serà titular per sostenir la pressió del rival a la medul·lar, mentre que l'italià també apunta al lateral. El mexicà, en canvi, s'asseurà inicialment a la banqueta.

Messi, recuperat
A qui no es discuteix la titularitat és a Messi, un cop que ha deixat enrere la sobrecàrrega muscular dels últims dies. "No sé si aguantarà els 90 minuts, però està bé", va indicar Rijkaard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.