Esports

Alarma per Henry

Futbol

Els indicis s'han confirmat. Thierry Henry pateix la mateixa lesió que el va castigar a l'Arsenal la temporada passada i que el va tenir aturat alguns mesos. De fet, el francès té aquesta patologia des de fa "molts anys", segons van informar ahir els serveis mèdics del Barcelona, però no la va acusar pronunciadament fins al curs passat.
Concretament, el jugador té una discopatia entre les vèrtebres L5-S1. És a dir, una deshidratació del disc intervertebral que li produeix un pinçament entre l'última vèrtebra lumbar i la primera sacra. El primer pronòstic és que el davanter pugui estar recuperat d'aquí 15 dies, tot i que el comunicat blaugrana especifica que "no existeix un tractament específic que solucioni el 100% dels casos ni el 100% de la simptomatologia".

Henry duia diverses setmanes amb mal d'esquena, que a més tenia irradiació al gluti esquerre. Va ser per això que els metges, d'acord amb el cos tècnic, van decidir que ja no jugués a Lió ni dissabte al Lluís Companys.

Els símptomes eren semblants als que sentia l'any passat i, després d'una consulta amb el doctor Enric Cáceres, membre de la comissió mèdica de l'entitat i especialista en patologia de la columna vertebral, i de les últimes exploracions -una segona ressonància magnètica i una electromiografia-, la lesió va quedar definida.

Contra el Madrid
Henry, de 30 anys, seguirà ara un pla de tractament basat en tècniques d'infiltració mínimament invasives i treball específic osteopàtic i muscular. L'objectiu és que estigui a punt per al clàssic contra el Madrid d'abans de Nadal -en principi el 22 de desembre-, tot i que no hi ha cap garantia. Ja quan va arribar al Barça, el dolor lumbar li afectava la pelvis, però Titi va respondre al tractament i va poder estar a disposició de Rijkaard per a l'inici de la Lliga.

Segons algunes fonts, la greu lesió de Samuel Eto'o va fer que jugués més partits dels previstos fins a desembocar en el mal actual. Fins fa una setmana havia disputat 16 dels 18 partits totals entre Lliga i Champions i era el cinquè jugador de la plantilla amb més minuts.

Des que va debutar al Mònaco l'any 94, Henry ha jugat més de 500 partits oficials. Des que va fitxar per l'Arsenal el 1999 havia disputat més de 32 partits de Lliga per temporada a excepció de l'última, que es va quedar en 17, gairebé la meitat. Era un avís? El cert és que els dolors li havien augmentat en els darrers mesos i molts dels problemes físics de la temporada passada tenien l'origen en l'esquena.

Dinovè a la Pilota d'Or
Com a conseqüència de tot plegat, Henry ha caigut a la dinovena posició en la votació de la Pilota d'Or després de molts anys entre els deu primers. El bleu, que ahir va fer sessió al gimnàs al costat d'Oleguer, ha acusat la seva inactivitat i el rendiment irregular com a jugador barcelonista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.