Esports

Desaprofitat Henry

El vestidor creu que és una qüestió de temps que Titi recuperi la confiança

El que havia de ser el fitxatge més segur és el que s’està revelant més dubtós. Tres mesos després de començar els entrenaments amb el Barça, Thierry Henry està brillant amb comptagotes i no marca diferències. I la gent es pregunta el perquè. No és una qüestió de forma física, asseguren des del vestidor, i de fet ell mateix ha afirmat recentment que es troba gairebé al 100%, però la realitat és que la nova estrella blaugrana entra poc en joc i no té el pes ofensiu que els tècnics esperaven. L’adaptació del francès al futbol barcelonista i a la inversa està sent lenta. Més lenta del previst. Aquesta és la conclusió que circula al Camp Nou i que va ser expressada ahir per la plantilla.

“L’hem d’aprofitar més”, va indicar Xavi, gairebé com una autocrítica. “Es tracta d’entendre el seu joc. Apostar més pel seu desmarcatge, aquesta cinquena o sisena velocitat que té i enviar-li la pilota en profunditat perquè pugui demostrar les seves qualitats”, va analitzar el tercer capità. Entre d’altres coses, això vol dir explotar més el contraatac perquè Henry tingui més espais i perquè pugui encarar el seu letal un contra un en carrera. Precisament ahir Frank Rijkaard va dedicar la sessió a entrenar la rapidesa en les transicions defensa-atac, cosa que ha d’afavorir el futbol de l’internacional bleu.

Onze partits, quatre gols
Els registres d’Henry al Barça sumen onze partits oficials, quatre gols –tres en un mateix partit, al camp del cuer Llevant– i dues assistències, però les sensacions que deixa són de massa inconstància i algunes ocasions clares fallades. Igualment, a l’atacant li costa associar-se amb Leo Messi i Ronaldinho, tot i que ells dos tenen característiques complementàries a les seves i rarament demanen joc a l’espai. Algunes fonts consultades també apunten que a Henry no li va bé arrencar des d’una banda –en aquest cas l’esquerra– i que necessita rebre més pilotes endavant.

Sigui com sigui, la plantilla va fer pinya al voltant de l’exjugador de l’Arsenal i no dubta que acabarà arribant al seu millor nivell. “Henry és un futbolista capaç de tot i és una qüestió de temps, de confiança, que torni a ser el que era i comenci a marcar gols. Per nosaltres és un privilegi tenir-lo al Barça”, va assenyalar Xavi, que entén que si el Barcelona treballa “com un bloc més compacte” podrà aprofitar millor totes les qualitats individuals.

Mentrestant, l’altre crac que tampoc sembla passar per un bon moment és Ronaldinho. El brasiler, que arrossega un any amb molts alts-i-baixos, torna a ser portada dels diaris italians. Segons la Gazzetta dello Sport, el Milan hauria ofert 60 milions d’euros per intentar el traspàs a l’obertura del mercat de desembre i que el Barça hi podria estar d’acord.

Paral·lelament, el milanista Kaká declarava ahir que a cada concentració amb el Brasil Ronnie sempre li pregunta “per l’equip i el club”. “No sé si finalment vindrà, però el que és segur és que té simpatia per nosaltres”, valorava el principal favorit a la Pilota d’Or 2007. L’enèsim capítol d’un serial de ficció que comença a amenaçar a fer-se real.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.