Esports

Nadal, Montañés, Robredo i Ferrer dominen un Godó amb accent dels Països Catalans

Rafael Nadal continua amb pas ferm cap al seu quart Godó consecutiu. El número dos mundial ha guanyat avui el el jugador de Toledo Feliciano López (6-4 i 6-3) amb la mateixa solvència que va guanyar ahir Potito Starace, i demà l'espera a quarts de final Juan Ignacio Chela, l'únic supervivent argentí en el quadre del torneig.

Nadal, que avui no ha cedit ni un sol joc amb el seu servei, va greixant la màquina per donar el millor en les últimes rondes. Demà jugarà demà contra el rei de la terra batuda, Chela, botxí del letó Ernests Gulbis (2-6, 6-4 i 6-3) i que només ha guanyat Nadal en un de quatre enfrontaments (sobre el ciment de Cincinnati el 2004).

A Chela l'han deixat sol en aquest Godó els seus compatriotes David Nalbandián i Guillermo Cañas, que avui no han donat la talla. El de Córdoba, tercer cap de sèrie, ha acabat trasbalsat en el seu partit amb el suís Stanislas Wawrinka (6-3 i 6-1), qui s'enfrontarà en la ronda següent al català Albert Montañés, que en el primer partit de la jornada ha eliminat el rus Mikhaïl Kukushkin (6-3, 3-6 i 6-3).

Nalbandián ha disposat de deu boles per trencar la sacada del seu rival en tot el partit i només n'ha sabut aprofitar una. Al final, tota la seva impotència l'ha pagada la seva eina de treball, la raqueta, a la qual ha maltractat en alguns punts decisius en un signe inequívoc de desesperació.

El de Buenos Aires Cañas, finalista l'any passat, ha acabat de la mateixa manera que el seu compatriota, davant un Tommy Robredo intractable (6-1 i 7-5), que ahir ja va tenir un gran debut contra l'holandès Robin Haase i que avui ha pujat -a la pista i a la sala de premsa- al tren dels favorits.

L'olotí Tommy, sisè cap de sèrie del torneig, diu tenir "molt bones sensacions" i somia, per què no, a tornar a guanyar un trofeu que ja va aixecar el 2004, just abans que comencés l''era Nadal' al RCT Barcelona.

Per a això, haurà de derrotar en quarts el jugador de Xàbia (Marina Alta) David Ferrer, que avui no ha estat fi davant l'equatorià Nicolás Lapentti, davant el que ha hagut de remuntar un set en contra (4-6, 6-4 i 6-3) i que l'ha fet suar d'allò més durant dues hores i mitja.

L'altra eliminatòria de quarts de final la disputarà l'alemany Denis Gremelmayr, que allunyat de l'expectació que generen els partits de la central va passant ronda rere de ronda, i que avui ha atropellat el rus Dmtry Tursunov (6-0 i 6-0).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.