Esports

L'embolic es dilata

Futbol

Cap a Florència. I després cap a Chicago. I després cap a Nova York. I després cap a Lausana, Pequín o el que depari el sorteig de la Champions de divendres. Lionel Messi emprèn avui viatge amb el Barça i sap on seran les primeres escales, però no si tornarà amb l'expedició o enllaçarà amb una altra tripulació rumb als Jocs Olímpics. Avui totes les parts esperen moviments. Messi volarà cap a Itàlia, i el Barça i l'Associació de Futbol Argentí (AFA) giraran l'atenció cap a Zuric, on el Comitè de l'Estatut de Jugadors de la FIFA té previst anunciar avui la seva resolució sobre l'eventual presència del crac als Jocs. L'òrgan s'havia de pronunciar ahir, però al final es va prendre unes hores més sense donar "cap pista" a les parts implicades.

A l'Argentina creix la indignació amb el Barça, mentre el club insisteix que, si la FIFA desconsidera la seva petició, acudirà al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per continuar-ne el procés, en el seu intent de retenir el jugador per disputar la prèvia de la Lliga de Campions. "Dejen ya de joder con Messi", titulava ahir en portada el diari Olé. El nerviosisme ha arribat al seleccionador olímpic argentí, Sergio Batista, que va posar un ultimàtum. "Si Messi no és amb nosaltres divendres, es quedarà fora", va indicar el tècnic.

El Barça remarca que a l'horitzó hi ha el TAS, per bé que aposta per oferir una "solució de consens". És a dir: que Messi jugui almenys l'anada de la prèvia de la Champions i s'incorpori als Jocs en la fase de quarts de final. Això, però, no ho accepta l'AFA.

El Barça defensa fermament els seus arguments. És una qüestió de no arriscar el coll... ni els músculs. Si el Barça s'ha decidit a anar fins al final en aquesta polèmica no és només per evitar exposar-se a un tràngol en la prèvia de la Lliga de Campions sense Messi, sinó per vetllar alhora per la vulnerable musculatura del jugador. Feia tres anys que l'estrella argentina no completava un stage de pretemporada amb l'equip blaugrana; feia tres anys que havia de posar-se a punt a l'estiu de pressa i corrents. Per això també s'ha plantat el Barça. Previngut per les repetides lesions musculars que ha patit el crac en les últimes temporades, el club ha cregut innegociable que el crac completés les primeres setmanes de preparació física amb l'equip.

L'estiu del 2005 va participar -i guanyar- el Mundial sub-20 i no va jugar amb el Barça fins al 3 d'agost, a Macau; el 2006, després del Mundial, no va jugar un partit complet de blaugrana fins al 20 d'agost, i l'any passat, encara pitjor: només va disputar 45 minuts de suplent abans de l'inici de la Lliga. Massa poc treball per a un jugador que ha tingut sis lesions musculars importants en tres anys. Tot just des que es va recuperar de l'última lesió, al març, ha parat més atenció a la seva condició física. Els preparadors físics, els fisiòlegs i els metges l'han ajudat a controlar els exercicis, l'alimentació i l'ansietat. Tothom s'ha posat ferm. Per Messi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.