Esports

Cop de mà a la Lliga

Jornada 24

La Lliga no és tan blanca, però el Barça ha estat grogui i a punt ha estat de tirar la tovallola a La Romareda. L’equip blaugrana ha atrapat un triomf ple, com no d’agonia, i encara de polèmica. Perquè se’n parlarà tant dels efectes de la victòria –el Madrid té tot just cinc punts d’avantatge en el liderat després de caure contra el Betis (2-1)– com de la forma en què va arribar. Henry s'ha ajudat amb el braç en el primer gol i Ronaldinho ha convertit un penal xiulat per una controvertida mà de Juanfran. Entremig, drama, renecs i fortuna.
El partit ha estat ple d’amenaces i ensurts des del primer moment. La poca solidesa que ha tingut el mig del camp del Barça al primer temps ha legitimat fàcilment les emboscades del Saragossa. Oliveira i Diego Milito són dels que es treuen pòlvora amagada a les botes a la mínima que detecten problemes a la línia de flotació del rival, i  els centrals blaugranes han viscut prou compromesos pel reguitzell de pilotes perdudes en zona de risc per Deco i Edmílson.

Inestable ha començat el Barça, impetuós el Saragossa. La moral i la tàctica dels de Rijkaard ha estat a punt de volar pels aires en cinc minuts, però el que ha acabat als núvols ha estat un xut a boca de canó de Sergio García.

Replegat amb malícia al darrere i verticalíssim a les contres, el Saragossa ha fet empassar molta saliva al Barcelona, que no es va asserenar fins que Márquez i Milito van prendre el pols al partit i van tenir tranquil·litat per oferir una bona sortida de pilota. Puyol i Abidal també anaven projectant-se i el Saragossa s'ha notat aculat en excés.

Giovani ha anat exhibint profunditat per l’esquerre i ha tingut la seva opció d’inaugurar el marcador, mentre Messi accelerava a batzegades i d’Henry se’n tenien poques notícies. El francès ha ocupat l’eix de l’atac justament en la setmana que ha recordat que no estava habituat a trepitjar la banda.  Titi ha estat tan tou en la participació del joc com murri, ja que l’únic remat de què va disposar el va convertir en gol després d’ajudar-se en el control amb el braç.

Calmar el partit
Ni de lluny ha sapigut calmar el partit el Barça amb l’avantatge. I això que la fortuna li ha arribat per esquivar un penal que va fallar Diego Milito abans del descans.
Prèviament, els blaugranes han estat poc contundent en un xut de Deco.

La poca pegada s'ha confós amb poca intensitat a la represa. Elsde Rijkaard s'han deixat atropellar pel Saragossa i ni un prodigiós Valdés ha evitat l’empat d’Oliveira. Amb prou feines ha sobreviscut el Barça gràcies a l’orgull de Milito, Puyol i uns pocs més. L’argentí ha salvat l’equip d’un gol de Sergio i l'ha empès cap amunt.

Embolicat i trepidant com estava el matx, el línier s'ha afegit al thriller en fer assenyalar escrupolosament un penal. Ronaldinho, poc després de sortir de la banqueta, ha aprofitat el regal per donar vida al Barça i donar-se-la a ell mateix. Hi ha Lliga, encara que sigui amb un cop de mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.