Esports

El Barça busca la Champions

Champions

Més decisiva no pot ser la setmana al Camp Nou. I no només a la gespa, sinó també als despatxos. Si l'equip es juga aquest dimecres davant el Wisla Cracòvia les opcions més grans de classificar-se per a la lligueta de la Champions, els dirigents del club intentaran enllestir també en pocs dies els deures que tenen pendents per reforçar la plantilla, amb dos noms clars damunt la taula: David Silva i Samuel Eto'o.

El Barça i el València fa temps que negocien pel migcampista internacional, però els contactes s'acceleraran aviat, perquè interessa a totes les parts, i més en una setmana en què es disputen el Trofeu Taronja (demà) i el Gamper (dissabte), els respectius partits de presentació de curs davant les aficions. Tanmateix, tant blaugranes com xes comencen la competició oficial: els uns dimecres la Champions i els altres dissabte la Supercopa davant el Madrid.

Conjunció d'interessos
La prioritat del Barça per reforçar l'extrem esquerre, la necessitat del València de vendre per eixugar deute i del jugador per millorar expectatives esportives i econòmiques fan prou factible l'acord, per bé que fonts del Barcelona van insistir ahir a aquest diari que no s'havia progressat en les negociacions durant el passat cap de setmana.

Tampoc hi ha cap confirmació oficial sobre Eto'o. El camerunès té tots els números de quedar-se a la plantilla del Barça, tot i que, segons van assegurar ahir fonts del club, Josep Guardiola encara no ha comunicat al jugador que, efectivament, compta amb ell per a la pròxima temporada. El tècnic ha mantingut diverses converses amb el davanter, de qui valora la bona pretemporada realitzada, però en cap cas li ha confirmat la seva continuïtat, cosa que, d'altra banda, es dóna per descomptada, donades les poques alternatives que s'han trobat al mercat i el compromís renovat d'Eto'o amb els seus companys. "Està fent una pretemporada molt bona com a persona i com a jugador. Està ficat a la feina com un més", va resumir ahir Martín Cáceres, mentre que José Manuel Pinto es mostrava més explícit a l'hora de recomanar el fitxatge de Silva, amb qui va coincidir al Celta: "Com a futbolista ja coneixem tots la seva qualitat, però també puc dir que és una gran persona i que s'adaptaria molt ràpidament al Barça".

L'equip blaugrana continua amb la seva posada a punt per enfrontar-se al Wisla, que avui aterra a Barcelona i ja s'entrenarà al Camp Nou. "Encara no sabem res d'aquest equip", va relativitzar Cáceres. Tot i que va admetre que l'equip havia encaixat gols absurds en pretemporada, va coincidir amb Pinto que la defensa "acabarà sent molt forta".

Crosas, ja al Celtic Park
Qui no jugarà contra el Wisla però ja sí segur la Champions és Marc Crosas, que va ser presentat ahir com a nou jugador del Celtic Glasgow. El Barça rebrà mig milió d'euros fixos més 900.000 de variables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.