Esports

Nit per a l’onze de gala

Lliga de Campions

Uns diran que s’ha d’esborrar les males sensacions de la Lliga. Uns altres, que arrenca una competició nova i que en el torneig domèstic no cal ni pensar-hi. Sigui com sigui, el Camp Nou torna a viure nit de Champions, nit de debut europeu, nit de musiqueta enganxosa. Això vol dir partit de la màxima competició i també màxima il·lusió a les grades i al vestidor. “No començaríem a jugar el torneig sinó penséssim que podem aspirar al màxim”, deia ahir Guardiola en una declaració que no amaga la sensació generalitzada que aquest Barça és més outsider que favorit.


Roma és el final de trajecte, però abans s’han de fer moltes parades. La primera avui i amb l’Sporting de Lisboa com a rival. Un conjunt incòmode, de futbol directe i “jugadors molt interessants del migcamp endavant”, com va alertar el tècnic del Barça. I amb ganes de fer alguna cosa destacada a la Champions, on mai en quatre participacions abans ha pogut assolir les fases eliminatòries.
 

Però el primer triomf s’ensuma indispensable a Can Barça. Per agafar la velocitat de creuer a la fase de grups –no cal complicar el que és assequible– i per trencar amb la dinàmica negativa dels últims partits, però de retruc per esvair dubtes i tancar boques amb ganes de parlar.
 

Que si Henry està deprimit i el cos tècnic preocupat per aquest motiu; que si Eto’o no veu porta i perquè no juguen altres; que si Guardiola protegeix jugadors amb les alineacions o que si està més preocupat per trucar-los a mitjanit per evitar que surtin de festa. “Ja sabem que en aquesta casa, quan no es guanya, es fan moltes interpretacions”, respon l’entrenador. Serè, tranquil i confiat a obtenir avui “un triomf fonamental”.
 

Després de la revolució a l’onze inicial contra el Racing, sembla que torna la calma i que Guardiola se la jugarà amb la vella guàrdia, tot i que ahir va deixar fora Abidal. Tot apunta que Messi, Márquez, Henry, Iniesta i Touré tornaran a ser titulars i que l’equip podria ser el mateix –amb l’entrada de Sylvinho– respecte al de Sòria.
 

Una pista així ho indica. Una frase de Guardiola en què es va referir a “l’experiència” en partits d’aquesta magnitud de diversos jugadors. I una dada ho abona: el jove Busquets, el millor diumenge, va quedar fora.
 

L’Sporting Clube, que a la Superlliga portuguesa viu una situació molt més tranquil·la que la del Barça –és colíder després de dues jornades–, es presentarà a la gespa amb l’exemple del Racing ben present. El volen imitar, i no només en els colors de l’equipació. És a dir, defensa a l’estil càntabre i encert a les escasses ocasions que puguin arribar. I a resar perquè el Barça segueixi amb la punteria desenfocada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.