Esports

La selecció de Catalunya a l'ordinador

Seleccions Catalanes

Catalunya guanya el Mundial de futbol i els capitans Tamudo i Puyol aixequen conjuntament la copa que acredita la selecció nacional com la millor del món. Tot és possible, almenys virtualment, gràcies al mod d'actualització per al popularíssim videojoc Pro Evolution Soccer 2008, que posa a disposició de tothom que el vulgui la Plataforma Pro Seleccions Catalanes.
El mod o modificador -que és una mena de programa informàtic que permet ampliar la informació de què disposa originalment un videojoc- ha estat desenvolupat per www.selecciocatalana.org i es pot descarregar de manera gratuïta a través del lloc web de l'entitat (www.seleccions.cat), on alhora es pot trobar una senzilla explicació de com fer funcionar el programa.

El mod només serveix per modificar el contingut de la versió per a ordinador del PES 2008. Així doncs, no és útil per a la versió d'aquest simulador de futbol per a consoles com ara PlayStation.

Amb la samarreta negra
Gràcies a aquestes actualitzacions, l'usuari podrà fer que la selecció catalana disputi Mundials i Eurocopes com fa qualsevol altra selecció a la vida real. Si ho desitja, també podrà liderar la participació internacional de les seleccions d'Euskal Herria, Galícia i Andorra (que ja és oficial i apareix com a tal en molts videojocs), totes amb les seves respectives equipacions i les alineacions actualitzades.

A més, els jugadors catalans que siguin convocats pel seleccionador virtual podran lluir la samarreta de color negre, la que Catalunya va estrenar en el recent amistós que va jugar contra Euskal Herria.

A banda de la possibilitat de guanyar un Mundial, qui sap si amb Espanya de rival a la gran final jugada al Catalonia Stadium (així és com es diu la reproducció virtual del Camp Nou), l'usuari del Pro Evolution Soccer 2008 pot escollir equips catalans de categories inferiors que fins ara no hi estaven inclosos.

És el cas del Nàstic i dels clubs catalans de Segona B i Tercera (Girona, Sabadell, Gavà, Lleida, Gramenet, Badalona, L'Hospitalet, Espanyol B, Castelldefels, Terrassa, Reus i Sant Andreu). Fins i tot un es pot aventurar a ser Pep Guardiola i liderar el filial blaugrana per formar jugadors que serveixin a Rijkaard per reconquerir l'hegemonia internacional.

Logotips, tanques publicitàries amb el nom d'empreses catalanes i fins i tot pancartes com la d'Una nació, una selecció aporten realisme al joc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.