Articles

Llengua i identitat, al món virtual

D'Avui.cat

La llengua i la identitat catalanes guanyen en el món virtual el terreny que perden al món real. En paral·lel a campanyes que intenten fer-nos creure que la llengua d'aquest país gaudeix de tanta salut que s'està menjant el castellà a queixalades, la presència catalana fa forat en àmbits com internet o el món dels videojocs.

El domini .cat –que aquest diari utilitza des del primer moment– ha arribat als 27.500 registres en dos anys de vida. Aquesta fita mostra la vitalitat d'una iniciativa única al món que, a més a més, ha de conviure amb la competència del ministeri d'Indústria espanyol, que ha decidit impulsar el seu propi domini nacional, el .es, fent la millor de les ofertes possibles, regalant-lo. Potser serà massa demanar la gratuïtat del .cat, però el mercat mana i de moment ja n'han abaixat el preu. Alhora, els aficionats al videojoc Pro Evolution Soccer poden utilitzar la selecció catalana en els seus partits. Una possibilitat de joc potser anecdòtica però amb el seu valor simbòlic.

Però més enllà de si juguem amb la selecció catalana –o contra seu, que hi ha gustos per a tothom–, la situació real de la llengua catalana continua estant necessitada d'atencions. Per això estaria força bé que la situació d'aparent normalitat que a poc a poc s'aconsegueix al món virtual arribi a aquest món real on cada dia és més complicat viure amb naturalitat en la llengua d'aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.