Esports

L'Estudiantes sobreviu a la permanència gràcies a la victòria davant el Ricoh Manresa (88-76)

L'MMT Estudiantes pot pensar amb més tranquil·litat en les vuit jornades que falten per al final de la primera fase de la lliga una vegada superada la important cita que per els seus interessos de permanència suposava la visita del Ricoh Manresa, sobretot a la vista del que ha passat al Palau Blaugrana entre el Barcelona i el Cajasol i l'ocorregut a Menorca.

Els col·legials van saber prendre-li el pols al partit, un compromís d'aquells que difícilment té solució si es perden, sobretot si els jugues com a local. I aquest era el cas de l'Estudiantes: partit clau, amb la calor del públic i amb importants repercussions classificatòries.

El pas endavant dels estudiantils els pot donar un impuls important cap a la seva meta, que no és una altra que evitar el descens a la LEB Or.
L'Estudiantes pot celebrar el seu triomf davant el Manresa sense estar-se de res. A més, es tracta d'una victòria que també deixa la diferència de punts (basket-average) a favor dels madrilenys, que han superat els set punts de marge signats pels catalans a la primera volta.

Pancho Jasen, el nord-americà Larry Lewis, el francès Florent Pietrus i Carlos Suárez, han format el nucli dur del quadre col·legial. Han estat la raó fonamental perquè l'Estudiantes guanyés el mateix dia que el Cajasol sorprenia al Barcelona a la Ciutat Comtal (76-86) i que el ViveMenorca superava de sort al Iurbentia Bilbao (72-71).

La cosa està que crema. Per sota d'un grup d'equips que s'apinyen cap amunt amb deu victòries, s'estén un escenari de confrontació perquè salvar-se serà tasca de titans aquesta temporada.

L'Estudiantes, amb divuit punts de Lewis, dinou de Pancho Jasen, dotze de Pietrus i catorze de Suárez, s'ha quedat en la dissetena posició amb vuit triomfs. El Ricoh Manresa és ara setzè i només té un partit guanyat més que els madrilenys.

L'Estudiantes, que s'ha col·locat a onze punts a la primera part (15-4) ha entès que el Manresa no es rendiria amb el 24-24 que indicava el marcador al final del primer quart. Però la força catalana s'ha acabat després d'uns magnífics minuts del nord-americà Josh Asselin (dotze punts).

L'Estudiantes ha jugat el partit més plàcid de tota la temporada a casa. Ha acabat sense aclaparaments i amb un resultat que pot ser determinant per a la permanència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona