La Penya s'emporta la victòria a Manresa en un partit vibrant (83-85)

Lliga ACB

El Joventut s'ha imposat al Ricoh Manresa (83-85), en un partit molt emocionant i vibrant. La Penya ha dominat el partit, però el Manresa ha tingut l'opció de donar la volta al marcador en els últims segons.

Els locals han jugat molt conscienciats tot el partit a no deixar escapar cap opció de victòria. No li ha ajudat la qualitat dels homes d'Aíto, així com tampoc ha tingut a favor seu l'encert en les decisions arbitrals. Al final, victòria dels d'Aíto per només tres punts, quan ha arribat a tenir una diferència de 18 punts.

Els dos equips han jugat d'inici amb gran intensitat. En els primers minuts del partit, el Manresa ha tingut pitjor sort i els seus tirs no han entrat.

La Penya ha agafat el seu primer avantatge important: 10-19 (min. 5), després d'un parcial 0-10, amb dos triples consecutius (de Rudy i de Lubos Barton). Ponsarnau s'ha vist obligat a demanar temps mort. El Ricoh ha millorat el seu tir. Principalment gràcies a Tobey Bailey, que ha transformat dos triples que deixaven el seu equip a quatre punts (22-26, min. 9). Per acabar el quart, Ponsarnau ha fet entrar Espil, que ha complert i ha aconseguit una cistella sobre la botzina (24-26, min. 10).

En el segon quart, l'equip de Badalona ha continuat encertat, però el Manresa no es desenganxava. En aquest quart, han aconseguit punts tots els jugadors del Joventut. L'actuació arbitral posava nerviosos els manresans (la Penya se n'ha anat al descans amb només cinc faltes) i al final d'aquest quart ho ha pagat car: amb 35-43 al marcador.

Juan Alberto Espil ha comès una falta, l'ha protestada i s'ha emportat la tècnica. En un sospir, la diferència ha passat a ser, gràcies als tirs lliures, de 14 punts a favor dels badalonins (35-49, m. 20).

A la tornada del descans, els locals han sortit a intentar frenar la Penya. Però Jagla, Barton i Rudy han anotat amb facilitat. De nou, Ponsarnau ha demanat temps. Ha funcionat i el capità Rafa Martínez ha aconseguit un triple, que reduïa la diferència a 5 (40-55, min. 24).

No obstant això Jagla ha respost amb la mateixa moneda i ha aconseguit per al seu equip la màxima diferència del partit, de 18 punts (40-58, m. 24). El Manresa no s'ha rendit i ha seguit lluitant amb una forta defensa. Els locals van respondre amb un triple de Barton, amb set punts consecutius (55-63, min. 29). Al final del tercer quart, la diferència era de set, però el partit estava obert.

L'últim quart ha estat un concentrat de la resta del partit. Per començar falta tècnica a Lubos per encarar-se amb el públic, intercanvi de triples dels dos equips i màxima intensitat.

Els triples han estat vitals per al Manresa en aquest quart. Primer ha estat Rafa Martínez, i l'han seguit Javi Rodríguez i Tobey Bailey, aquest per reduir especialment el marcador (77-81, m. 38).

Aíto ha sol·licitat un temps, però sis punts consecutius de Guille Rubio empataven el partit (83-83, m. 40). Cap a falta estalviar temps i Guille Rubio ha comès falta sobre Rudy, que ha fallat un dels tirs. El Manresa ha jugat bé el seu atac, ha tirat Grimau però no ha tingut sort.

Els àrbitres han xiulat la quarta de Javi Rodríguez i encara que Jagla també ha fallat un tir i ha deixat el marcador en 83-85 a falta de dos segons, la falta de Grimau sobre Rudy ha passat desapercebuda per als col·legiats i la Penya s'ha emportat la victòria per a Badalona.