Esports

El Manchester United s'adjudica la Premier davant el Chelsea a deu dies de la final de la Champions

El Manchester United es va emportar ahir el primer cara o creu amb el Chelsea. A només deu dies de la final de la Champions que han de disputar els dos equips, els diables vermells de Sir Alex Ferguson es van adjudicar la Premier en una última jornada de luxe, i van sumar així el dissetè títol de la seva història i el desè amb el tècnic escocès com a mànager de l'equip.

El ManU, que en tenia prou amb igualar el resultat que fes el Chelsea a Stamford Bridge davant el Bolton -tots dos equips estaven empatats a punts però el United tenia el goal average favorable-, va vèncer a domicili el Wigan (0-2) amb gols de Cristiano Ronaldo, de penal, i de Ryan Giggs. En canvi, el Chelsea no va poder passar de l'empat (1-1).

A un gol de la sorpresa
Va ser un desenllaç que va paralitzar durant unes hores l'Anglaterra futbolística i que durant molts minuts no va estar gens clar. I és que, si bé el conjunt de Manchester sempre va tenir el títol a la butxaca, quan el Chelsea va aconseguir obrir la llauna del Bolton (gol de Xevtxenko amb més de mitja hora per jugar), el títol estava a només un gol del Wigan perquè canviés de propietari.

El modest equip del JJB Stadium, que no es jugava res més enllà de la probable i sucosa prima que li hagués pogut oferir Roman Abramóvitx, va tenir diverses opcions per igualar el partit i portar l'alegria a Londres. Tot i que el Manchester dominava clarament, no arribava el 0-2. Cristiano, Park, Rooney i Tévez, per aquest ordre, van disposar de quatre ocasions claríssimes per sentenciar (a banda d'un clamorós penal sobre Scholes que l'àrbitre es va empassar), però el Wigan resistia i també amenaçava amb alguna bona oportunitat.

Fins que Giggs va entrar al camp per fer història. L'extrem de Cardiff, que jugava el seu partit número 758 -igualava el mític Bobby Charlton- va marcar el gol de la tranquil·litat del United i, pocs minuts després, va evitar sota els pals el que hauria estat l'1-2.

El botxí europeu del Barça ja té la Lliga. A Moscou buscarà la Champions. I el Chelsea, la revenja.

Part baixa
Però si el Chelsea va plorar, més ho van fer el Reading i el Birmingham, que tot i golejar en l'última jornada (0-4 el Derby i 4-1 el Blackburn, respectivament) es van veure abocats al descens pel triomf del Fulham.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES